KU Leuven en UGent-onderzoekers ontvangen ERC Advanced Grants

Onderzoek & Wetenschap 1/04/2019 14:59:41

Naast Paul Heremans ontvangen nog zes onderzoekers aan de KU Leuven en vier onderzoekers aan de UGent een prestigieuze ERC Advanced Grant ter waarde van 2,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

VIB bouwt innovatieve bioincubator en nieuw hoofdkantoor

Wereldprimeur: DNA vouwt zich op in zigzag structuur

Wereldprimeur: cellen hebben ‘corvee’ binnen elektrische samenwerking

TU Eindhoven onderzoekt innovatieve argonmotor en 2D-nanomaterialen

Ontrafelen samenstelling van complexe moleculaire systemen

Eerste tewaterlating van nieuw onderzoeksschip RV Belgica

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Vragenuurtje EPLAN Pro Panel

EPLAN Webinar

woensdag 15 april 2020

Warehouse Management Systemen (WMS)

digital learning

donderdag 16 april 2020

Business Process Management - schriftelijk

digital learning

donderdag 16 april 2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De European Research Council (ERC) heeft onlangs haar Advanced Grants voor dit jaar uitgereikt. Deze prestigieuze beurzen, uitgereikt aan individuele onderzoekers voor een periode van vijf jaar, bedragen ongeveer 2,5 miljoen euro.

ERC Advanced Grants worden toegekend aan hoofdonderzoekers (‘Principal Investigators’) uit alle domeinen. Onderzoekers die in aanmerking willen komen, moeten gevestigde waarden zijn in hun domein en nog actief onderzoek verrichten.

Verder moeten ze de voorbije tien jaar ook een uitzonderlijk track record hebben opgebouwd en moeten ze verbonden zijn aan een gastinstelling in een EU-lidstaat of een ’associated country’.

Alle aanvragen worden geëvalueerd op basis van één enkel criterium: de excellentie van zowel het project als de onderzoeker zelf. Enkel de hoogst gerangschikte voorstellen krijgen financiering. << (Guy Leysen) (foto: © thebluediamondgallery.com)

Meer over de KU Leuven-onderzoekers en hun onderzoek:

  1. Professor Guy Boeckxstaens van TARGID (Translationeel Onderzoek van Gastro-enterologische Aandoeningen) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project “NEUMACS: Neuron-associated macrophages in the gut as novel target for the treatment of enteric neuropathies”.
  2. Professor Bart De Strooper (KU Leuven en VIB) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "CELLPHASE_AD. Genetics to understand cellular components of Alzheimer Disease pathogenesis".
  3. Professor Rony Keppens van het Departement Wiskunde kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "PROMINENT. Solar prominences: unraveling the ultimate condensation catastrophe".
  4. Professor Johan Martens van het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "WATUSO: Water Forced in Hydrophobic Nano-Confinement: Tunable Solvent System
  5. Professor Batja Mesquita van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "Emotional Acculturation: Emotions as Gateways to Minority Inclusion".
  6. Professor Valeria Pulignano van de Faculteit Sociale Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "REsPecTMe Resolving Precariousness: Advancing the Theory and Measurement of Precariousness across the paid/unpaid work continuum".


Meer over de UGent-onderzoekers en hun onderzoek:
  1. Wout Boerjan (UGent / VIB): Large-scale identification of secondary metabolites, metabolic pathways and their genes in the model tree poplar
  2. Dirk Inzé (UGent / VIB): A novel breeding strategy using multiplex genome editing in maize
  3. Yves Van de Peer (UGent / VIB): Replaying the ‘genome duplication’ tape of life: the importance of polyploidy for adaptation in a changing environment
  4. Kodi Ravichandran (UGent / VIB): Unexpected connections between a phagocytic machinery and mammalian fertilization


Leestip
ERC Advanced Grant voor ontwikkeling van dunnefilm lichtbronnen en lasers

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Corona: recycleer geen binnenlucht

De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations, REHVA, bracht een richtlijn uit over hoe met ventilatie in gebouwen om te gaan in Coronatijden.

Oprichting logistieke taskforce in strijd tegen Corona

De Vlaamse overheid richt de Logistics Resilience Task Force op, die door VIL gecoördineerd zal worden. Er zal overleg gepleegd worden over logistieke ketens, die nu onder druk staan.

Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

De Noordzee wordt niet aanzien als gebied voor de ontwikkeling van golfenergie, vanwege de relatief lage intensiteit van de golven in vergelijking met Ierland, Portugal, Spanje en het VK.

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Het Poolse regionale spoorwegbedrijf Koleje Slaskie (‘Silesian Railways’) vernevelde bij wijze van test TiO2-nanochemie in zijn passagierswagon en ... lijkt tevreden met het resultaat.

Digital Transformation met Dell Technologies

Er beweegt ontzettend veel in onze IT-branche. De digitale transformatie zet hele industrieën op hun kop. Denk aan retail, banking, mobiliteit, ... Overal zijn de uitdagingen enorm.

Miljoenen contactloze autosleutels eenvoudig te hacken

Wetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep (KUL) en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat auto's van Toyota, Kia en Hyundai gebruikmaken van zwakke cryptografische codes.

Nieuwe urinetest voor vroege opsporing prostaatkanker

UGent onderzoekers zetten grote stap in het opsporen van biomerkers voor urologische kankers, zodat deze kankers op tijd ontdekt en behandeld kunnen worden.

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Johnson & Johnson meldt dat Kris Sterkens vanaf vandaag de leiding over Janssen Pharmaceutica overneemt van Stef Heylen, die met pensioen gaat.

Kontron pITX-APL V2.0 levert hoge prestaties

Kontron breidt zijn productlijn in de Pico-ITX-vormfactor uit met het pITX-APL V2.0 embedded moederbord, dat is uitgerust met Intel AtomR E39xx en IntelR CeleronR N3350 / J3455 twee- en quad-core CPU's en biedt verbeterde prestaties met een uitgebreid scala aan functies. Het is ideaal voor industriële clienttoepassingen. >>

Partners