bio.be/essenscia en Agoria versnellen samen digitalisering biotech

Sectorfederaties bio.be/essenscia en Agoria slaan de handen in elkaar om gezamenlijke initiatieven op te zetten die de digitalisering van de Belgische biotech kunnen versnellen.

Trefwoorden: #agoria, #bio.be, #biotech, #digitalisering, #essenscia

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Met het seminarie ‘Biotech meets digital’ gaven de federaties het startschot van die versterkte samenwerking. In Brussel kwamen zowat 150 experten samen uit twee sectoren waarin België internationaal uitblinkt: de biotechnologie en de digitale technologie.

Op het programma: de digitale toekomst van de Belgische biotechsector. Naast heel wat concrete voorbeelden van huidige digitalisatieprocessen in sectorbedrijven en de visionaire inzichten van vakexperten, lag de focus ook op het aantrekken van talent, een cruciale factor voor een succesvolle digitale transformatie van de biotechnologische industrie.

Frédéric Druck, Secretaris-generaal van bio.be/essenscia: “Samen met Agoria willen we een digitaal opleidingsaanbod uitwerken, zowel voor de huidige werknemers in de sector als voor de nieuwe generatie. Dit moet hen toelaten de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in een geconnecteerde en gedigitaliseerde Industrie 4.0. Dat is de sleutel om de Belgische biotech versneld te digitaliseren.”

Belgische biotechbedrijven genieten wereldwijd erkenning voor hun innovatiekracht, hun excellentie in productie en de export van innovatieve producten en toepassingen op het vlak van gezondheid, landbouw en industriële biotechnologie.

Een verregaande digitalisering van zowel onderzoek en ontwikkeling als productie kan een hefboom zijn om innovatie- en productieprocessen te optimaliseren zodat producten en toepassingen sneller hun weg vinden naar patiënten en consumenten, en dit op een kostenefficiënte manier.

Maar daarvoor is dus het juiste talent nodig om die massale hoeveelheden aan data, afkomstig van verschillende bronnen, te verzamelen, te beheren en te analyseren. Geen eenvoudige opdracht aangezien verschillende sectoren in dezelfde vijver vissen naar hetzelfde digitale talent.