bio.be/essenscia en Agoria versnellen samen digitalisering biotech

Economie 22/03/2019 10:34:04

Sectorfederaties bio.be/essenscia en Agoria slaan de handen in elkaar om gezamenlijke initiatieven op te zetten die de digitalisering van de Belgische biotech kunnen versnellen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Druppels transporteren door middel van oppervlaktegolven

Diversificatie en specialisatie bij AGC in Mol - artikel

Gimv investeert in gerenommeerd coatingbedrijf

Watson-Marlow lanceert pomp voor bio-farmaceutische sector - techniek

essenscia PolyMatters vindt ban op kunststoffen geen goede zaak

Oplossingen voor recyclage bauxietresidu

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met het seminarie ‘Biotech meets digital’ gaven de federaties het startschot van die versterkte samenwerking. In Brussel kwamen zowat 150 experten samen uit twee sectoren waarin België internationaal uitblinkt: de biotechnologie en de digitale technologie.

Op het programma: de digitale toekomst van de Belgische biotechsector. Naast heel wat concrete voorbeelden van huidige digitalisatieprocessen in sectorbedrijven en de visionaire inzichten van vakexperten, lag de focus ook op het aantrekken van talent, een cruciale factor voor een succesvolle digitale transformatie van de biotechnologische industrie.

Frédéric Druck, Secretaris-generaal van bio.be/essenscia: “Samen met Agoria willen we een digitaal opleidingsaanbod uitwerken, zowel voor de huidige werknemers in de sector als voor de nieuwe generatie. Dit moet hen toelaten de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in een geconnecteerde en gedigitaliseerde Industrie 4.0. Dat is de sleutel om de Belgische biotech versneld te digitaliseren.”

Belgische biotechbedrijven genieten wereldwijd erkenning voor hun innovatiekracht, hun excellentie in productie en de export van innovatieve producten en toepassingen op het vlak van gezondheid, landbouw en industriële biotechnologie.

Een verregaande digitalisering van zowel onderzoek en ontwikkeling als productie kan een hefboom zijn om innovatie- en productieprocessen te optimaliseren zodat producten en toepassingen sneller hun weg vinden naar patiënten en consumenten, en dit op een kostenefficiënte manier.

Maar daarvoor is dus het juiste talent nodig om die massale hoeveelheden aan data, afkomstig van verschillende bronnen, te verzamelen, te beheren en te analyseren. Geen eenvoudige opdracht aangezien verschillende sectoren in dezelfde vijver vissen naar hetzelfde digitale talent. << (Guy Leysen) (foto: Pixabay)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nederland ontwikkelt twee prototypen voor detector zwaartekrachtsgolven

TNO, Nikhef, Bright Photonics en Smart Photonics zijn in de race om hardware te leveren aan LISA, de eerste ruimtetelescoop voor zwaartekrachtsgolven, die in 2034 wordt gelanceerd.

Ontwikkeling slimme producten verloopt langzaam

Uit cijfers van kenniscentrum Sirris blijkt dat maar liefst 63% van de bedrijven worstelt om de juiste keuze te maken bij het ontwikkelen van slimme producten en technologisch te innoveren.

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners