bio.be/essenscia en Agoria versnellen samen digitalisering biotech

Economie 22/03/2019 10:34:04

Sectorfederaties bio.be/essenscia en Agoria slaan de handen in elkaar om gezamenlijke initiatieven op te zetten die de digitalisering van de Belgische biotech kunnen versnellen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Uitbreiding Antwerpse Royerssluis vergt aangepaste afwateringsinfrastructuur

Watson-Marlow lanceert Qdos pomp voor mobiele toepassingen - techniek

Data-mining brengt beloftevolle technologieën in kaart voor Carbon Capture

DPS Group legt focus op farma en life sciences - advertorial

Imec gaat kandidaat-cleanroomtechnici zelf opleiden

Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Nederlands Limburg

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met het seminarie ‘Biotech meets digital’ gaven de federaties het startschot van die versterkte samenwerking. In Brussel kwamen zowat 150 experten samen uit twee sectoren waarin België internationaal uitblinkt: de biotechnologie en de digitale technologie.

Op het programma: de digitale toekomst van de Belgische biotechsector. Naast heel wat concrete voorbeelden van huidige digitalisatieprocessen in sectorbedrijven en de visionaire inzichten van vakexperten, lag de focus ook op het aantrekken van talent, een cruciale factor voor een succesvolle digitale transformatie van de biotechnologische industrie.

Frédéric Druck, Secretaris-generaal van bio.be/essenscia: “Samen met Agoria willen we een digitaal opleidingsaanbod uitwerken, zowel voor de huidige werknemers in de sector als voor de nieuwe generatie. Dit moet hen toelaten de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in een geconnecteerde en gedigitaliseerde Industrie 4.0. Dat is de sleutel om de Belgische biotech versneld te digitaliseren.”

Belgische biotechbedrijven genieten wereldwijd erkenning voor hun innovatiekracht, hun excellentie in productie en de export van innovatieve producten en toepassingen op het vlak van gezondheid, landbouw en industriële biotechnologie.

Een verregaande digitalisering van zowel onderzoek en ontwikkeling als productie kan een hefboom zijn om innovatie- en productieprocessen te optimaliseren zodat producten en toepassingen sneller hun weg vinden naar patiënten en consumenten, en dit op een kostenefficiënte manier.

Maar daarvoor is dus het juiste talent nodig om die massale hoeveelheden aan data, afkomstig van verschillende bronnen, te verzamelen, te beheren en te analyseren. Geen eenvoudige opdracht aangezien verschillende sectoren in dezelfde vijver vissen naar hetzelfde digitale talent. << (Guy Leysen) (foto: Pixabay)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners