Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Technische medewerkers van Volvo Car Gent krijgen sinds kort een nieuwe opleiding waarbij ze een hoogtechnologische installatie in de Gentse fabriek “virtueel” kunnen testen.

Trefwoorden: #Odisse, #opleiding, #Siemens, #technieker, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Volvo Car Gent ging hiervoor samen met Siemens een samenwerking aan met de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie op de technologiecampus van hogeschool Odisee in Gent.

Odisee stelt lesgevers en een lokaal ter beschikking, waar de zogenaamde “Digital Twin” van de skid assembly installatie van Volvo Car Gent opgesteld staat en kan worden getest. De medewerkers oefenen op een “virtuele” manier realistische scenario’s die hen helpen om in de praktijk korter op de bal te spelen, wat uiteindelijk de productie ten goede komt.

Dit jaar zullen in totaal 60 medewerkers op die manier worden opgeleid, goed voor 125 opleidingsdagen. De studenten van Odisee krijgen op hun beurt toegang tot deze technieken met het oog op hun latere job, mogelijk bij Volvo Car Gent.

Het samenwerkingsverband tussen Odisee, Siemens en Volvo Car Gent werd voor minimum drie jaar getekend. Tot nu toe heeft een 30-tal studenten de opleiding op de “Digital Twins” al gevolgd.