Ilse Ooghe wordt directeur van RVO-Society

RVO-Society werd in 2001 opgericht ter nagedachtenis van Prof. Roger baron Van Overstraeten, oprichter van imec, en kreeg als missie jongeren enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.

Trefwoorden: #Ilse Ooghe, #imec, #RVO-Society, #STEM

Lees verder

HR

( Foto: RVO-Society )

ENGINEERINGNET.BE - Jo Decuyper, huidig directeur bij RVO-Society vzw, geeft de fakkel door aan Ilse Ooghe, een bio-ingenieur en master educatieve studiën.

Ooghe heeft ruime ervaring met directiefuncties bij Janssen Pharmaceutica, leidde de lerarenopleiding van CVO De Oranjerie en werd directeur van KAMSA, een pioniersschool in het project STEM@School.

Met haar ervaring en de steun van de structurele partners en de raad van bestuur moet zij er in slagen om RVO-Society verder te laten groeien, nieuwe partnerships af te sluiten en Vlaanderen op die manier volledig STEM-proof te maken.


Over RVO-Society
Van bij de start koos deze vzw voor een sterke band met het onderzoek van imec, het beklemtonen van het maatschappelijk belang van wetenschappen en techniek én een sterke inzet op partnerships. Dit leverde een reeks innovatieve projecten op.

Doorheen de jaren is ook het vertrouwen van de partners in RVO-Society sterk gegroeid. Zo is er een nieuwe beheersovereenkomst met imec en de Vlaamse Overheid, en Cera en stichting Albertus Magnus werken mee aan de langetermijndoelstellingen.

RVO-Society kan ook vaak beroep doen op financiële steun van de hoofdsponsors (de Vlaamse regering en imec) en een reeks van projectpartners zoals de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en Agoria.