Elektronica/ICT-studenten lanceren “lithografie 2.0”

Vijf studenten Elektronica-ICT van Hogeschool PXL ontwikkelden de LithoCase. Dit is een lichtgevende fotokader met 3D-reliëf, waarmee de kleinste details in foto’s worden naar boven gehaald.

Trefwoorden: #3D printen, #fotografie, #Hogeschool PXL, #LithoCase, #lithografie

Lees verder

Opleiding

( Foto: Hogeschool PXL )

ENGINEERINGNET.BE - Eerder dit academiejaar richtten PXL-studenten Ine Vanolst, Lien Teuwen, Christiaan Prévot, Arne Dubois en Kris Teuwen de studentenonderneming LithoPic op.

Een gedeelde interesse in fotografie duwde deze jonge studenten richting een nieuw, creatief product, een vernieuwende manier om foto’s te visualiseren.

Ine Vanolst: “Door een lichtbron achter een 3D-geprinte foto te zetten, kregen we een effect dat we nog niet eerder zagen: zelfs de kleinste details werden naar boven gehaald. De LithoCase was geboren.”

“Eigenlijk is dit lithografie 2.0. Die grafische techniek bestond al eind 18e eeuw, maar wij vertalen die techniek naar de 21e eeuw, door gebruik te maken van een 3D-printer en leds,” vervolgt Lien Teuwen.


ACHTERGROND
LithoPic is een tijdelijke studentenonderneming, een zogenaamd small business project in samenwerking met vzw Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) waarin de studenten gedurende één academiejaar de knepen van het ondernemerschap leren.