Machineering 2019, bekijk maakproces van ontwerp tot productie

Economie 14/03/2019 12:31:29

Machineering 2019 verrast de Belgische maakbedrijven en machinebouwers met 150 aanbieders van machinetechnologie, componenten, materialen, software en automatisering.

Lees hieronder verder   
Verwant

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Machineering 2019, bekijk maakproces van ontwerp tot productie

Bezoek M+R - Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

Belgian Offshore Days: “Servitization and digitization trend in offshore wind”

Start it @KBC en Easyfairs gaan samenwerken

Industrial Pioneers Summit @Hannover Messe - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het kruim van de leveranciers van productietechnologie, automatisering, materialen, engineeringsoftware en werktuigen koos een stek op Machineering2019.

Er wordt alles getoond op het vlak van materialentransformatie, alle soorten bewerkingen en verbindingen, slimme en innovatieve materialencombinaties en geavanceerde designtechnologie onder één dak, en bovendien in werking.

15 expert classes
Tijdens deze 15 expert classes kan geluisterd worden naar een aantal CTO’s en specialisten die tonen hoe zij hun toekomstige productie en engineering organiseren, digitaliseren en steeds meer voorsprong nemen door competitieve, goedkope en performante producten af te leveren.

BMT Factory of the Future, Sarolea, Flanders Make, Flam3D, KULeuven… elk brengen zij hun eigen topics omtrent bewerken, printen, assembleren, engineeren, materialeninnovatie enz…

Can I print this
Flam3D en het Machineering team slaan de handen in elkaar voor een eenvoudige, maar daadkrachtige oproep.

Er werd al veel gezegd en geschreven over Additive Manufacturing in een maaktechnologische en prototyping omgeving. Maar wat heb je aan al die proza als je eigenlijk niet weet of je eindproduct, of componenten ervan, snel, goedkoop, flexibel en performant kunnen geprint worden?

Daar heeft Machineering een concrete oplossing voor. Onder de slogan ‘Can I Print this’ organiseren beide partijen samen het 3D Feasibility Platform. Het betreft een zone waar dagelijks hands-on workshops gegeven worden, onder begeleiding van een neutraal expertenteam dat u in de groepszone van Flam 3D adviseert over de haalbaarheid van AM voor uw product en waar ook effectief referentiestukken kunnen bekeken worden.

Concreet: neem uw tekeningen, modellen of componenten mee naar Machineering 2019 en u kan er dagelijks en zonder afspraak overleggen of AM voor uw product haalbaar, schaalbaar en betaalbaar is.

U registreert zich gewoon voor de beurs en kan tijdens uw registratie opteren voor de dagelijkse workshop van Flam3D (Can I print this: 3D-printing/Additive Manufacturing: don’t use a hammer to drill a hole). << (foto: Expo Advice)

Machineering 2019, 27-29 maart 2019, Kortrijk Xpo


Interessante links
Beurswebsite
Exposantenlijst
Expert Classes
Registreer voor een gratis bezoek

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners