Belgian Offshore Days: “Servitization and digitization trend in offshore wind”

Economie 12/03/2019 9:46:20

Zoals elk jaar worden de Belgian Offshore Days, een organisatie van de Belgian Offshore Cluster (BOC), geopend met een een technische conferentie rond topics die trending zijn in de sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Machineering 2019, bekijk maakproces van ontwerp tot productie

Bezoek M+R - Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

Belgian Offshore Days: “Servitization and digitization trend in offshore wind”

Start it @KBC en Easyfairs gaan samenwerken

Industrial Pioneers Summit @Hannover Messe - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar zal de conferentie het topic ‘Servitization and digitization’ beslaan met een focus op het onder­houds­gebeuren in de offshore windparken (de zogenaamde Operations & Maintenance fase).

In samenwerking met het Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie werd een programma met nationale en internationale experten opgezet. Net als in andere sectoren is er binnen de windenergie sector een revolutie aan de gang die gedreven wordt door digitalisatie van processen, producten en diensten.

Processen zoals de offshore logistiek van onderhoudscrews worden gedigitaliseerd en gemonitord met oog op optimalisatie - ook zullen deze technici in de toekomst gebruik maken van bv augmented reality devices ter ondersteuning van inspectieprocessen of vervanging van onderdelen.

Ook de verschillende onderdelen van de offshore windturbines worden gedigitaliseerd en ‘smart’ gemaakt zoals de tandwielkast, de fundering, de wieken,… en dit met als hoofddoel preventieve onderhoudsstrategieën op te zetten. Dergelijke technologieën zouden op termijn de kosten van wind op zee verder doen dalen.

Met deze evolutie binnen de sector wint de trend ‘servitisatie’ ook aan belang bij de OEM’s en component leveranciers. Het specifieke product (bv tandwielkast of wind turbine wiek) wordt dan minder relevant dan de diensten die het bedrijf rondom dat product kan aanbieden aan zijn klanten. Windturbines op zee worden nu al aangeboden met bijhorende onderhoudscontracten van 10-15jaar en een beschikbaarheidscontract.

Tijdens de conferentie op de Belgian Offshore Days zullen DNV GL uit de UK (digitalisatie afdeling), de Belgische divisie van ZF Wind Power (digitalisatie afdeling), het Deense LM Wind Power (service afdeling) en de verschillende windturbinefabrikanten (OEM’s): MHI Vestas, GE, Siemens-Gamesa Wind Power en Senvion hun ideeën, strategie en visie kenbaar maken. << (foto: Belgian Offshore Cluster)

Belgian Offshore Days: 20-21 maart 2019 in Oostende


LINKS
Website van Belgian Offshore Days
Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners