9 nieuwe startups voor imec.istart programma

Bedrijfsnieuws 7/03/2019 14:43:59

In elk van deze startups wordt 50.000 euro geïnvesteerd, waarbij zij ook een intensieve begeleiding van minimaal 12 maanden krijgen door imec en de partners in het imec.istart programma.

Lees hieronder verder   
Verwant

Welke regio heeft krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Vijf nieuwe “Best Managed Companies” bekend gemaakt

7 projecten winnen Belfius Smart Belgium Awards 2018

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigt aan dat het opnieuw negen nieuwe startups door het imec.istart programma gaat ondersteunen.

Het gaat om de volgende startups:

  1. WeGroup: met gebruik van hun nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, connecteren verzekeringsaanbieders beter met het steeds groeiend digitaal clienteel.

  2. Nebula4 verzekert topsportbegeleiders en kinesisten van professionele hardware en software bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Tegen eind 2019 verwacht het bedrijf haar eerste producten op de markt te brengen.

  3. Veoware ontwikkelt unieke technologie voor het aansturen van satellieten. Door het integreren van hun oplossing in de satelliet kan deze veel efficiënter gegevens verzamelen, zoals beelden van de aarde, en worden nieuwe toepassingen denkbaar. De startup wordt ook ondersteund door het Europees Ruimteagentschap ESA.

  4. UMAN.AI: een spinoff van ML6 - Gents AI consultancy bedrijf en Google Machine Learning Partner. Deze startup revolutioneert talentmanagement met hun AI-gedreven HR-platform gebaseerd op deep learning algoritmes.

  5. D-PAC: een Antwerpse startup met een unieke oplossing voor het correcter beoordelen van complexe vaardigheden op onder meer school en tijdens sollicitaties.

  6. Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de actuele hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.

  7. Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.

  8. PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.

  9. 3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Sven De Cleyn, imec.istart programma manager: “De geselecteerde startups zijn actief in zeer uiteenlopende markten. Met onze brede thematische insteek bereiken we verschillende communities, en steunen de digitale transformatie in heel diverse sectoren.” << (Lydia Heida) (foto: Startups.be)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 1,7 miljoen euro in duurzaamheid

Het project GREENER is gericht op de ontwikkeling van een biogebaseerde vervanger voor polyacrylzuur en RESANAT experimenteert met natuurlijke saneringstechnieken op verontreinigde gronden.

Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

Volvo Car Gent is gestart met de bouw van een gloednieuw fabrieksgedeelte, waar batterijen voor elektrische wagens zullen worden samengesteld. Een belangrijke investering voor deze fabriek.

Internationale prijzen voor Antwerpse duurzaamheidsprojecten

Twee Antwerpse duurzaamheidsprojecten zijn bekroond met een prijs op de Guangzhou 2019 World Ports Conference in China, tijdens de eerste IAPH World Ports Sustainability Awards.

Kennametal introduceert nieuwe generatie tangentieel schouderfrezen - techniek

Kennametal kondigt haar nieuwe Mill 4-12KT aan, de volgende generatie tangentiële schouderfrezen, die hoogwaardige oppervlakken produceert voor bijna alle toepassingen in staal en gietijzer.

Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Het allereerste specifieke opleidingscentrum voor de farma- en biotech-industrie in Vlaanderen, ViTalent, komt op het Wetenschapspark in Niel en zou zijn deuren moeten openen in 2021.

Fluoride maakt perovskiet zonnecellen sterker

Onderzoekers van TU Eindhoven, DIFFER, Universiteit Twente en Peking University hebben ontdekt dat een beschermend fluoride-laagje zonnecellen van perovskiet een stuk stabieler maakt.

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners