9 nieuwe startups voor imec.istart programma

Bedrijfsnieuws 7/03/2019 14:43:59

In elk van deze startups wordt 50.000 euro geïnvesteerd, waarbij zij ook een intensieve begeleiding van minimaal 12 maanden krijgen door imec en de partners in het imec.istart programma.

Lees hieronder verder   
Verwant

9 nieuwe startups voor imec.istart programma

WOMED Award 2019 gewonnen door Mieke Frijters

FOx Biosystems haalt 4 miljoen euro op voor biosensortechnologie

Nieuwe Poolse productiefaciliteit voor Ontex

Vlaamse regering erkent Blauwe Cluster als zesde speerpunt

Haven Oostende gooit het roer om

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigt aan dat het opnieuw negen nieuwe startups door het imec.istart programma gaat ondersteunen.

Het gaat om de volgende startups:

  1. WeGroup: met gebruik van hun nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, connecteren verzekeringsaanbieders beter met het steeds groeiend digitaal clienteel.

  2. Nebula4 verzekert topsportbegeleiders en kinesisten van professionele hardware en software bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Tegen eind 2019 verwacht het bedrijf haar eerste producten op de markt te brengen.

  3. Veoware ontwikkelt unieke technologie voor het aansturen van satellieten. Door het integreren van hun oplossing in de satelliet kan deze veel efficiënter gegevens verzamelen, zoals beelden van de aarde, en worden nieuwe toepassingen denkbaar. De startup wordt ook ondersteund door het Europees Ruimteagentschap ESA.

  4. UMAN.AI: een spinoff van ML6 - Gents AI consultancy bedrijf en Google Machine Learning Partner. Deze startup revolutioneert talentmanagement met hun AI-gedreven HR-platform gebaseerd op deep learning algoritmes.

  5. D-PAC: een Antwerpse startup met een unieke oplossing voor het correcter beoordelen van complexe vaardigheden op onder meer school en tijdens sollicitaties.

  6. Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de actuele hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.

  7. Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.

  8. PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.

  9. 3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Sven De Cleyn, imec.istart programma manager: “De geselecteerde startups zijn actief in zeer uiteenlopende markten. Met onze brede thematische insteek bereiken we verschillende communities, en steunen de digitale transformatie in heel diverse sectoren.” << (Lydia Heida) (foto: Startups.be)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners