9 nieuwe startups voor imec.istart programma

Bedrijfsnieuws 7/03/2019 14:43:59

In elk van deze startups wordt 50.000 euro geïnvesteerd, waarbij zij ook een intensieve begeleiding van minimaal 12 maanden krijgen door imec en de partners in het imec.istart programma.

Lees hieronder verder   
Verwant

North Sea Port boekte prima resultaat in 2018

LRM en VLAIO zetten schouders onder sterk Limburgs ondernemerschap

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Interreg Vlaanderen-Nederland luidt startsein voor 2 nieuwe projecten

Umicore neemt Finse kobaltraffinaderij over voor 134 miljoen euro

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigt aan dat het opnieuw negen nieuwe startups door het imec.istart programma gaat ondersteunen.

Het gaat om de volgende startups:

  1. WeGroup: met gebruik van hun nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, connecteren verzekeringsaanbieders beter met het steeds groeiend digitaal clienteel.

  2. Nebula4 verzekert topsportbegeleiders en kinesisten van professionele hardware en software bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Tegen eind 2019 verwacht het bedrijf haar eerste producten op de markt te brengen.

  3. Veoware ontwikkelt unieke technologie voor het aansturen van satellieten. Door het integreren van hun oplossing in de satelliet kan deze veel efficiënter gegevens verzamelen, zoals beelden van de aarde, en worden nieuwe toepassingen denkbaar. De startup wordt ook ondersteund door het Europees Ruimteagentschap ESA.

  4. UMAN.AI: een spinoff van ML6 - Gents AI consultancy bedrijf en Google Machine Learning Partner. Deze startup revolutioneert talentmanagement met hun AI-gedreven HR-platform gebaseerd op deep learning algoritmes.

  5. D-PAC: een Antwerpse startup met een unieke oplossing voor het correcter beoordelen van complexe vaardigheden op onder meer school en tijdens sollicitaties.

  6. Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de actuele hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.

  7. Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.

  8. PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.

  9. 3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Sven De Cleyn, imec.istart programma manager: “De geselecteerde startups zijn actief in zeer uiteenlopende markten. Met onze brede thematische insteek bereiken we verschillende communities, en steunen de digitale transformatie in heel diverse sectoren.” << (Lydia Heida) (foto: Startups.be)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Vlaamse bedrijven kampen met openstaande vacatures in IT. Het PALIM-project leidt 60 Marokkaanse IT'ers in Marokko op, waarvan er 30 in aanmerking komen voor vacatures in België.

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

Het management van Bonach wordt jonger en vrouwelijker nu Robine Martin en Femke Lintelo er voor kozen om medezaakvoerder en aandeelhouder te worden, naast oprichter Dirk Verbeeck.

PortXchange moet digitale scheepvaart-app wereldwijd beschikbaar maken

PortXchange is erop gericht de efficiëntie van havenaanlopen te vergroten en de CO2-uitstoot van en tussen havens te verminderen, onder meer door de digitale scheepvaart-app Pronto.

Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

Indaver en Acciona gaan samen een afvalenergiecentrale exploiteren in het Noordoosten van Schotland. Het NESS-energieproject zal jaarlijks 150.000 ton huishoudelijk afval verwerken.

Zuinigste wagens bekroond in Shell Eco-marathon (+fotoreportage)

Dit jaar namen 141 studententeams deel aan de Europese editie van de Shell Eco-marathon, een wedstrijd om zo energiezuinig mogelijke wagens te bouwen.

elobau levert oplossingen voor agrarische sector - praktijkcase

Steketee, producent van schoffel- en grond­bewerkings­machines, was op zoek naar betrouwbare hoeksensoren die geschikt zijn voor de landbouw en mobiele automatisering, en niet te duur zijn.

Forse daling CO2-uitstoot van bedrijfswagens

Bedrijfswagens stoten momenteel 17% minder CO2 uit dan zeven jaar geleden, aldus hr-dienstverlener Acerta op basis van haar data voor meer dan 40.000 werkgevers.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners