9 nieuwe startups voor imec.istart programma

Bedrijfsnieuws 7/03/2019 14:43:59

In elk van deze startups wordt 50.000 euro geïnvesteerd, waarbij zij ook een intensieve begeleiding van minimaal 12 maanden krijgen door imec en de partners in het imec.istart programma.

Lees hieronder verder   
Verwant

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Welke regio heeft krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Vijf nieuwe “Best Managed Companies” bekend gemaakt

7 projecten winnen Belfius Smart Belgium Awards 2018

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Keuze van de redactie

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigt aan dat het opnieuw negen nieuwe startups door het imec.istart programma gaat ondersteunen.

Het gaat om de volgende startups:

  1. WeGroup: met gebruik van hun nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, connecteren verzekeringsaanbieders beter met het steeds groeiend digitaal clienteel.

  2. Nebula4 verzekert topsportbegeleiders en kinesisten van professionele hardware en software bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Tegen eind 2019 verwacht het bedrijf haar eerste producten op de markt te brengen.

  3. Veoware ontwikkelt unieke technologie voor het aansturen van satellieten. Door het integreren van hun oplossing in de satelliet kan deze veel efficiënter gegevens verzamelen, zoals beelden van de aarde, en worden nieuwe toepassingen denkbaar. De startup wordt ook ondersteund door het Europees Ruimteagentschap ESA.

  4. UMAN.AI: een spinoff van ML6 - Gents AI consultancy bedrijf en Google Machine Learning Partner. Deze startup revolutioneert talentmanagement met hun AI-gedreven HR-platform gebaseerd op deep learning algoritmes.

  5. D-PAC: een Antwerpse startup met een unieke oplossing voor het correcter beoordelen van complexe vaardigheden op onder meer school en tijdens sollicitaties.

  6. Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de actuele hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.

  7. Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.

  8. PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.

  9. 3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Sven De Cleyn, imec.istart programma manager: “De geselecteerde startups zijn actief in zeer uiteenlopende markten. Met onze brede thematische insteek bereiken we verschillende communities, en steunen de digitale transformatie in heel diverse sectoren.” << (Lydia Heida) (foto: Startups.be)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Autec lanceert Compact radiografische zender - techniek

De nieuwe Autec Compact is een krachtige, vrij configureerbare radiografische zender en wordt ingezet voor het op afstand bedienen van toren- en overloopkranen, hydraulische opstellingen, ...

Meer jus voor Antwerpse zonneboot (+fotoreportage)

De vernieuwde UAntwerp Solar Boat werd in het Kattendijkdok aan het Antwerpse Havenhuis te water gelaten. De zonneboot kreeg een update, wat tot een krachtigere boot leidde.

Nieuw overlegplatform behartigt belangen Belgische dronesector

Om de sector te steunen in haar ontwikkeling, is de Belgian Civil Drone Council opgericht, een nationaal overlegplatform dat betrokken actoren uit de publieke en privé-sector samenbrengt.

ASZ Aalst installeert CT-scanner met AI

Canon Medical heeft één van de eerste CT-scanners met AI-functionaliteiten in Europa in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) van Aalst geïnstalleerd. Een primeur voor België.

Toepassing HR-glas bespaart 30% energie

Het Nederlandse TNO onderzocht de potentiële energie- en CO2-besparingen voor verwarming en koeling van gebouwen in de Europese Unie door toepassing van hoog-rendement beglazing.

Hersenvocht neemt met ruim 10% toe tijdens verblijf in de ruimte

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen tonen voor het eerst aan dat de vochtkamers of ventrikels in het brein van kosmonauten groter worden tijdens een verblijf in de ruimte.

EpiGaN overgenomen door Franse Soitec

Soitec heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van EpiGaN, leverancier van GaN epitaxiale wafer materialen, en verstevigt zijn positie op gebied van 5G, powerelektronica en sensoren

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 1,7 miljoen euro in duurzaamheid

Het project GREENER is gericht op de ontwikkeling van een biogebaseerde vervanger voor polyacrylzuur en RESANAT experimenteert met natuurlijke saneringstechnieken op verontreinigde gronden.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners