• 07/03/2019

Rockwell Automation introduceert robuuste foto-elektrische sensor

Rockwell Automation heeft de nieuwe Allen-Bradley 42AF RightSight M30 foto-elektrische sensor aan het portfolio van slimme sensoren toegevoegd. Deze is geschikt voor industriële omgevingen.

Trefwoorden: #Allen-Bradley, #foto-elektrische sensor, #Rockwell Automation, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe sensor zit in een robuuste, rechthoekige behuizing die geschikt is voor gebruik in zware, industriёle omstandigheden, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, de materiaalverwerking en de verpakkingsindustrie.

“De nieuwe foto-elektrische sensor is ontwikkeld voor een nog grotere betrouwbaarheid in zware omstandigheden, waarin vuil- of andere ongewenste deeltjes zich op de lens vast kunnen zetten”, aldus Adonis Evangelista, productmanager bij Rockwell Automation.

“De sensor is uitgerust met IO-Link-functionaliteit en kan daarom eenvoudig geïntegreerd worden in de ‘connected enterprise’, zodat diagnostische en andere gegevens afkomstig van de sensor rechtstreeks aan een besturingssysteem doorgegeven kunnen worden.

De sensor geeft informatie over timing, locatie, signaalsterkte en de nabijheid van objecten, waardoor operationele efficiency en het stroomlijnen van de probleemoplossing mogelijk zijn. De duidelijk zichtbare 360° stroomleds en statusindicatoren maken configuratie, monitoring en troubleshooting eenvoudig.

De robuuste, rechthoekige behuizing heeft een inbouwmaat van 30 mm en een voetstuk van 18 mm, waardoor zij snel gemonteerd en vervangen kan worden. De IP67-, IP69K- en 1200psi-gecertificeerde behuizing is hermetisch afgesloten.

Dat maakt de RightSight M30 geschikt voor zware industriële omgevingen en bestand tegen reinigingsprocessen onder hoge druk en bij een hoge temperatuur. De sensoren hebben verschillende detectiemodi en zijn verkrijgbaar in meerdere gebruiksvriendelijke uitvoeringen met een leerfunctie waarbij de gevoeligheid en de uitgangsconfiguratie met één druk op de knop aangepast kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie en de productkenmerken van de nieuwe Allen-Bradley 42AF RightSight M30 foto-elektrische sensor.


 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.