WOMED Award 2019 gewonnen door Mieke Frijters

Mieke Frijters van ATF, gespecialiseerd in wegenbouw, mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Zij won de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' van Markant vzw en UNIZO.

Trefwoorden: #ATF, #Mieke Frijters, #vrouwelijke ondernermers, #wegenbouw, #WOMED Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: ATF )

ENGINEERINGNET.BE - Mieke Frijters (foto) staat sinds 4 jaar aan het hoofd van ATF, een rasecht familiebedrijf dat in 1960 werd opgericht en zo'n meer dan 100 werknemers telt.

Frijters: "In de sector waarin ik actief ben, zijn vrouwen opvallend in de minderheid. Hoewel daar de laatste jaren verandering in begint te komen, want ik kom meer en meer vrouwelijke ingenieurs tegen."

Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Na het overlijden van haar vader bleven zij samen volop inzetten op de verdere uitbouw van het bedrijf. In 2012 kocht zij haar broer uit en werd zij de baas van het bedrijf. Om verder te groeien en haar concurrentiepositie te verstevigen werd besloten om zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer.

De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk.

In de categorie 'Belofte', voor jonge vrouwelijke ondernemers, ging de nationale bekroning dan weer naar Isabelle Ulenaers uit Geel, die met haar bedrijf Herself een eigen lijn verzorgingsproducten ontwikkelt en verdeelt, onder de merknaam Self.

Daarnaast verkoos de jury dit jaar ook de WOMED Award Zuid-winnares, in samenwerking met ngo Trias. Deze award ging naar Blanca Del Carmen Perdomo, voorzitster van groenten- en fruitcoöperatie Las Bromas in El Salvador die, met de steun van Trias, 24 boerinnen verenigt.


Bekijk een videoreportage van de winnares: