WOMED Award 2019 gewonnen door Mieke Frijters

Economie 4/03/2019 14:14:18

Mieke Frijters van ATF, gespecialiseerd in wegenbouw, mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Zij won de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' van Markant vzw en UNIZO.

Lees hieronder verder   
Verwant

Welke regio heeft krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Vijf nieuwe “Best Managed Companies” bekend gemaakt

7 projecten winnen Belfius Smart Belgium Awards 2018

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Mieke Frijters (foto) staat sinds 4 jaar aan het hoofd van ATF, een rasecht familiebedrijf dat in 1960 werd opgericht en zo'n meer dan 100 werknemers telt.

Frijters: "In de sector waarin ik actief ben, zijn vrouwen opvallend in de minderheid. Hoewel daar de laatste jaren verandering in begint te komen, want ik kom meer en meer vrouwelijke ingenieurs tegen."

Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Na het overlijden van haar vader bleven zij samen volop inzetten op de verdere uitbouw van het bedrijf. In 2012 kocht zij haar broer uit en werd zij de baas van het bedrijf. Om verder te groeien en haar concurrentiepositie te verstevigen werd besloten om zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer.

De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk.

In de categorie 'Belofte', voor jonge vrouwelijke ondernemers, ging de nationale bekroning dan weer naar Isabelle Ulenaers uit Geel, die met haar bedrijf Herself een eigen lijn verzorgingsproducten ontwikkelt en verdeelt, onder de merknaam Self.

Daarnaast verkoos de jury dit jaar ook de WOMED Award Zuid-winnares, in samenwerking met ngo Trias. Deze award ging naar Blanca Del Carmen Perdomo, voorzitster van groenten- en fruitcoöperatie Las Bromas in El Salvador die, met de steun van Trias, 24 boerinnen verenigt. << (Guy Leysen) (foto: ATF)

Bekijk een videoreportage van de winnares:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners