Winnaars Vlaamse STEM-Olympiade bekend gemaakt

Dylan Lejeune van het GO! Atheneum Zottegem en Laurens Ledeganck van de school KOGEKA 3 in Geel hebben de finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen.

Trefwoorden: #Agoria, #Engineering, #Mathematics, #Science, #STEM, #Technology, #Vlaamse STEM-Olympiade

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Dylan Lejeune en Laurens Ledeganck waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in de STEM-domeinen wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde werd getest.

Beiden kregen in Brussel hun gouden medaille uit handen van ontslagnemend vicepremier Kris Peeters. Alle deelnemers aan de finale, 13 meisjes en 35 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs uit de prijzenpot ter waarde van 8.600 euro.

In twee rondes namen 24.628 leerlingen uit 236 secundaire scholen deel aan de olympiade. De leerlingen zitten in de eerste graad van het secundair. De actie moet hen tonen hoe boeiend technologie is.

Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen: "Jongeren ontdekken op deze manier hun technologisch talent. En Vlaanderen heeft nood aan technologen, ingenieurs en ICT'ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Momenteel maken onze bedrijven zich volop klaar voor de zogenaamde vierde industriële evolutie en werken we aan de fabrieken van de toekomst."


De olympiade is een samenwerking tussen:
technologiefederatie Agoria, Technopolis, Engie, HRRail, Volta, Defensie, Bekaert, Esas, IBM, KU Leuven, U Hasselt, U Gent, Associatie U Gent, associatie U Antwerpen, UCLL, PXL, Thomas MORE, VIVES en de Vlaamse overheid.