Rittal benut opportuniteiten van wereldwijde IoT-community - techniek

Technisch nieuws 28/02/2019 15:05:11

Rittal stond mee aan de wieg van de nieuwe, wereldwijde gebruikersorganisatie MindSphere World, forum voor wie het cloudgebaseerde en open IoT-besturingssysteem MindSphere wil gebruiken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe topbenoemingen bij SAP BeLux

Seeq versnelt wereldwijde uitbreiding - techniek

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Ilse Ooghe wordt directeur van RVO-Society

Elektronica/ICT-studenten lanceren “lithografie 2.0”

Glenn Mathijssen verkozen tot Young ICT Personality 2019

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

(12/3) Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

(12/3) Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De community wil individuele leden ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen op MindSphere en het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie. Rittal gebruikt het forum voor haar genetwerkte Blue e+ koelaggregaten.

En tijdens de voorbije beurs Indumation, op de stand van MindSphere World, gaf Rittal Belgium mee vorm aan de Belgische kick-off van het kennisplatform.

Predictive Maintenance met Blue e+
“De integratie van onze Industrie 4.0 compatibele koelaggregaten in MindSphere maakt een gerichte gegevensanalyse mogelijk. Zo’n gegevensanalyse ligt aan de basis van Predictive Maintenance”, zegt Mario Van Bever, Business Development Manager bij Rittal Belgium. “Op middellange en lange termijn kunnen we immers services ontwikkelen voor het onderhouden van de Blue e+ koelaggregaten.”

Met on-demand onderhoud worden tegelijkertijd de kosten verlaagd en de uptime verhoogd. Ander voordeel van de actuele informatie beschikbaar op het IoT-platform is een route-optimalisatie, waarbij onderhoudstechnici vooraf weten welke vervangende onderdelen ze nodig hebben.

Drie levels voor meer productiviteit
Door de combinatie van MindSphere en Rittal kunnen fabrikanten hun productiviteit verhogen. Aan de basis daarvan ligt een 3-level model, bestaande uit de factoren: voorspellend onderhoud, beschikbaarheid van machines en efficiënt onderhoud door data-analyse en cloudgebaseerde applicaties.

  • Level 1 – Voorspellend onderhoud
    Met de nieuwe Rittal IoT-interface kunnen alle koelaggregaten en Blue e+ chillers met klantspecifieke monitoring-, energiebeheer- en systemen van een hoog niveau met elkaar verbonden worden. De IoT-interface zorgt voor vroegtijdige detectie van storingen, levert actuele bedrijfsgegevens en -statussen, creëert een communicatienetwerk tussen alle Rittal componenten en systemen van derden.

  • Level 2 – Beschikbaarheid van machines
    Wanneer machinegegevens van een IoT-product op het MindSphere platform samengevoegd worden met andere Smart Factory data, ontstaat het voordeel van Smart Maintenance dankzij detectie vóór de fout.

  • Level 3 – Efficiënt onderhoud
    Door de permanente analyse van apparaatgegevens bepaalt Rittal of onderhoud, reparatie of vervanging van onderdelen nodig is. Bovendien wordt ook de gebruiksefficiëntie van de koelaggregaten geanalyseerd. Het is deze continue analyse via de cloud die voorspelling van fouten mogelijk maakt, dé voorwaarde voor Predictive Maintenance en een eerste vereiste voor een bedrijfsmodel als ‘Cooling as a Service’. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Foreign Investment Trophy 2019 bekroont buitenlandse topinvesteerders

Borealis, Daikin en AGP vielen in de prijzen op de Foreign Investment Trophy 2019. FIT onderstreept hiermee voor de zevende keer het belang van buitenlandse investeringen voor onze economie.

Jonge ingenieurs kiezen steeds vaker voor energiesector

Naar aanleiding van de Dag van de ingenieur heeft rekruteringsexpert Hays opgemerkt dat er steeds meer studenten ingenieur interesse tonen in een een job in de energiesector.

Oprichting multidisciplinair AI-onderzoekscentrum

VUB en Pieter De Leenheer, medeoprichter van de enige Belgische unicorn, Collibra, kondigen hun plannen voor de oprichting van een gezamenlijk AI-onderzoekscentrum aan.

Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Technische medewerkers van Volvo Car Gent krijgen sinds kort een nieuwe opleiding waarbij ze een hoogtechnologische installatie in de Gentse fabriek “virtueel” kunnen testen.

Blijf op de hoogte inzake WKK en warmtenetten - uitnodiging

COGEN Vlaanderen en Warmtenetwerk Vlaanderen organiseren op 2 april in Gent een studiedag rond warmte-krachtkoppeling (WKK) en warmtenetten waar een actuele visie hier rond wordt gegeven.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners