NSK lagers besparen bakkerij 9.400 euro per jaar - techniek

Technisch nieuws 28/02/2019 10:26:55

Een grote bakkerij verving de lagers van de taartsnijmachines door Molded-Oil lagers van NSK, wat onmiddellijk resulteerde in minder onderhoudskosten, verhoogde productiviteit en besparing.

Lees hieronder verder   
Verwant

DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

Inspectie en diagnose van isolatoren in onderstations - techniek

Riwal neemt Zweedse Lipac over

Desotec investeert 17,6 miljoen euro in vierde reactivatie oven

TenneT kiest Jan De Nul voor offshore kabelreparaties

Revolutionaire hijsmethode voor berging Noors fregat

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Omdat ongeveer 20 lagersets (40 individuele lagers) jaarlijks vervangen moesten worden, wendde de bakkerij zich tot NSK voor een oplossing voor het probleem.

De ingenieurs van NSK starten hun onderzoek met een analyse van de aanvraag, dat is een onderdeel van het AIP programma van het bedrijf. De conclusie luidde dat het falen te wijten was aan het binnendringen van hard water en deeltjes.

In veel voedselverwerkende machines worden lagers blootgesteld aan uitdagende omstandigheden, zoals frequente reiniging wash-out met water, stoom en/of hogedrukreiniging. Om deze uitdagingen aan te pakken, stelde NSK voor om de standaardlagers van de taartsnijmachines van de bakkerij te vervangen door Molded Oil uitvoeringen ((kogellagertypes).

Onder toezicht van NSK werd een proef uitgevoerd en sinds de ingebruikname is de uitval door lagerfalen aanzienlijk afgenomen. Meer nog, er werd vastgesteld dat de NSK-lagers een verlengde levensduur tot 26 weken (zes weken) garanderen. Dat betekent een vier tot zes keer zo lange levensduur in vergelijking met de standaardlagers.

De Molded-Oil lagers (roestvrijstalen variant) van NSK zijn ideaal voor toepassingen in voedingsmiddelen- en drankenfabrieken. Ze voorkomen niet alleen het binnendringen van verontreinigingen zoals water en deeltjes. Door de opbouw kan smeermiddel niet ontsnappen uit het lager en andere delen van de machine binnendringen, waar deze verontreiniging mogelijk in contact zou kunnen komen met voedsel.

Molded Oil lagers zijn voorzien van met een olie geïmpregneerd materiaal dat bestaat uit een oliebestendig polyolefinehars en smeerolie. Dit dragermateriaal geeft het smeermiddel continu vrij over een lange periode. De werkomgeving wordt daarom schoon gehouden, omdat er geen vet vrijkomt en er ook nooit olie dient bijgevuld.

Er werd ook een berekening gemaakt van de gerealiseerde besparingen. Voor de aanpassing had de bakkerij een groot aantal manuren nodig om de defecte standaardlagers te vervangen, terwijl ook de taartsnijmachine een lange stilstand kende.

Dat leidde tot productieverlies. Rekening houdend met alle factoren zoals de vervangkosten, arbeidskosten, verloren manuren en vervanging van messen en schacht kwam de jaarlijkse besparing voor de bakkerij als gevolg van de invoering van de Molded Oil lagers van NSK uit op 9324 euro. << (foto: NSK)

Voor meer informatie :
NSK France S.A.S.
Adelaide RAMOS
Quartier de l’Europe - 2, Rue Georges Guynemer – F-78283 Guyancourt Cedex
T.: +33 1 30573939 - info-fr@nsk.com

SK Deutschland GmbH
Marie-Dominique PILATH
Harkortstrasse 15 – D-40880 Ratingen
T.: +49 2102 4810 - pilath-m@nsk.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners