NSK lagers besparen bakkerij 9.400 euro per jaar - techniek

Technisch nieuws 28/02/2019 10:26:55

Een grote bakkerij verving de lagers van de taartsnijmachines door Molded-Oil lagers van NSK, wat onmiddellijk resulteerde in minder onderhoudskosten, verhoogde productiviteit en besparing.

Lees hieronder verder   
Verwant

De Meyer heeft Stevelinck Henri overgenomen

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

Atlas Copco omarmt IoT - artikel

Motrac heeft Lauwers Heftruck Service overgenomen

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Omdat ongeveer 20 lagersets (40 individuele lagers) jaarlijks vervangen moesten worden, wendde de bakkerij zich tot NSK voor een oplossing voor het probleem.

De ingenieurs van NSK starten hun onderzoek met een analyse van de aanvraag, dat is een onderdeel van het AIP programma van het bedrijf. De conclusie luidde dat het falen te wijten was aan het binnendringen van hard water en deeltjes.

In veel voedselverwerkende machines worden lagers blootgesteld aan uitdagende omstandigheden, zoals frequente reiniging wash-out met water, stoom en/of hogedrukreiniging. Om deze uitdagingen aan te pakken, stelde NSK voor om de standaardlagers van de taartsnijmachines van de bakkerij te vervangen door Molded Oil uitvoeringen ((kogellagertypes).

Onder toezicht van NSK werd een proef uitgevoerd en sinds de ingebruikname is de uitval door lagerfalen aanzienlijk afgenomen. Meer nog, er werd vastgesteld dat de NSK-lagers een verlengde levensduur tot 26 weken (zes weken) garanderen. Dat betekent een vier tot zes keer zo lange levensduur in vergelijking met de standaardlagers.

De Molded-Oil lagers (roestvrijstalen variant) van NSK zijn ideaal voor toepassingen in voedingsmiddelen- en drankenfabrieken. Ze voorkomen niet alleen het binnendringen van verontreinigingen zoals water en deeltjes. Door de opbouw kan smeermiddel niet ontsnappen uit het lager en andere delen van de machine binnendringen, waar deze verontreiniging mogelijk in contact zou kunnen komen met voedsel.

Molded Oil lagers zijn voorzien van met een olie geïmpregneerd materiaal dat bestaat uit een oliebestendig polyolefinehars en smeerolie. Dit dragermateriaal geeft het smeermiddel continu vrij over een lange periode. De werkomgeving wordt daarom schoon gehouden, omdat er geen vet vrijkomt en er ook nooit olie dient bijgevuld.

Er werd ook een berekening gemaakt van de gerealiseerde besparingen. Voor de aanpassing had de bakkerij een groot aantal manuren nodig om de defecte standaardlagers te vervangen, terwijl ook de taartsnijmachine een lange stilstand kende.

Dat leidde tot productieverlies. Rekening houdend met alle factoren zoals de vervangkosten, arbeidskosten, verloren manuren en vervanging van messen en schacht kwam de jaarlijkse besparing voor de bakkerij als gevolg van de invoering van de Molded Oil lagers van NSK uit op 9324 euro. << (foto: NSK)

Voor meer informatie :
NSK France S.A.S.
Adelaide RAMOS
Quartier de l’Europe - 2, Rue Georges Guynemer – F-78283 Guyancourt Cedex
T.: +33 1 30573939 - info-fr@nsk.com

SK Deutschland GmbH
Marie-Dominique PILATH
Harkortstrasse 15 – D-40880 Ratingen
T.: +49 2102 4810 - pilath-m@nsk.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nederland ontwikkelt twee prototypen voor detector zwaartekrachtsgolven

TNO, Nikhef, Bright Photonics en Smart Photonics zijn in de race om hardware te leveren aan LISA, de eerste ruimtetelescoop voor zwaartekrachtsgolven, die in 2034 wordt gelanceerd.

Ontwikkeling slimme producten verloopt langzaam

Uit cijfers van kenniscentrum Sirris blijkt dat maar liefst 63% van de bedrijven worstelt om de juiste keuze te maken bij het ontwikkelen van slimme producten en technologisch te innoveren.

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners