Gloednieuw Energy Lab geopend op Limburgse Thor Park

opleiding 28/02/2019 8:28:36

Het Energy Lab is maar liefst 1.500 m² groot en bevat meer dan 60 apparaten en installaties waarmee de HVAC- en energie-installateurs van de toekomst opgeleid kunnen worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

WeGoSTEM zoekt STEM-vrijwilligers

Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Vier tot zes jaar toponderzoek in ... 3 minuten (+video)

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Duaal leren succesvol geïmplementeerd bij Sweco

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Keuze van de redactie

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door nieuwe technologische ontwikkelingen en de transitie naar duurzamere systemen, staan veel installateurs voor de uitdaging om zichzelf ‘future proof’ om te scholen en constant bij te blijven.

Bedrijven in de sector vinden moeilijk voldoende goed geschoold personeel. Daar speelt de T2-campus op in en met succes, want er worden nu al bijna een kwart meer inschrijvingen genoteerd dan vorig jaar.

De HVAC-opleidingen (heating, ventilation en air conditioning) van de T2-campus zijn heel divers en voor diverse doelgroepen. In het smartgrid lab lopen er momenteel ‘train the trainers’ voor leerkrachten secundair en hoger onderwijs, zodat die er straks met hun leerlingen aan de slag kunnen.

’s Avonds komen zowel professionals die zich willen bijscholen, als ‘carrièreswitchers’ er aan hun trekken. Waar de eerste groep vooral kiest voor hernieuwingsopleidingen en brandertechnieken, kiezen de omscholers vooral voor de opleidingen rond installatietechnieken zoals koeltechnieker en installateur hernieuwbare energie.

Het opleidingsaanbod blijft constant vernieuwen. Zo staat de opleiding energiecoach volgend cursusjaar op de planningen dit jaar startte reeds de unieke opleiding batterij-specialist. Samen zijn deze opleidingen goed voor meer dan 1000 cursisten.

Speciaal voor het Energy Lab ontwierpen de cursisten van de VDAB-opleiding BIM-modelleur een heuse energiewoning van 200 m². Beneden is er de doe-woning, waar cursisten kunnen oefenen op reële installaties van sanitair, ventilatie en warmtepompboilers.

Boven staat de demowoning, waar met alle mogelijke technologieën van moderne woningen gewerkt en getest kan worden. Op het dak van de T2-campus opent straks ook een energiedak, waar trainees ervaring kunnen opdoen in technieken met windmolens, zonnepanelen en warmtepompen.

Het lab werd gecertificeerd door het Departement Leefmilieu van de Vlaamse Gemeenschap, waardoor het erkende certificaten kan afleveren voor bijvoorbeeld brander- en koeltechnici.

Om de vinger aan de pols te houden, werkt de T2-campus ook samen met een breed scala aan fabrikanten. Naast de apparatuur leveren zij ook input vanuit het werkveld. << (Guy Leysen) (foto: Vlaanderen)

Op de foto:
Lydia Peeters, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, tijdens de officiële opening van de T2-campus.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Autec lanceert Compact radiografische zender - techniek

De nieuwe Autec Compact is een krachtige, vrij configureerbare radiografische zender en wordt ingezet voor het op afstand bedienen van toren- en overloopkranen, hydraulische opstellingen, ...

Meer jus voor Antwerpse zonneboot (+fotoreportage)

De vernieuwde UAntwerp Solar Boat werd in het Kattendijkdok aan het Antwerpse Havenhuis te water gelaten. De zonneboot kreeg een update, wat tot een krachtigere boot leidde.

Nieuw overlegplatform behartigt belangen Belgische dronesector

Om de sector te steunen in haar ontwikkeling, is de Belgian Civil Drone Council opgericht, een nationaal overlegplatform dat betrokken actoren uit de publieke en privé-sector samenbrengt.

ASZ Aalst installeert CT-scanner met AI

Canon Medical heeft één van de eerste CT-scanners met AI-functionaliteiten in Europa in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) van Aalst geïnstalleerd. Een primeur voor België.

Toepassing HR-glas bespaart 30% energie

Het Nederlandse TNO onderzocht de potentiële energie- en CO2-besparingen voor verwarming en koeling van gebouwen in de Europese Unie door toepassing van hoog-rendement beglazing.

Hersenvocht neemt met ruim 10% toe tijdens verblijf in de ruimte

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen tonen voor het eerst aan dat de vochtkamers of ventrikels in het brein van kosmonauten groter worden tijdens een verblijf in de ruimte.

EpiGaN overgenomen door Franse Soitec

Soitec heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van EpiGaN, leverancier van GaN epitaxiale wafer materialen, en verstevigt zijn positie op gebied van 5G, powerelektronica en sensoren

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 1,7 miljoen euro in duurzaamheid

Het project GREENER is gericht op de ontwikkeling van een biogebaseerde vervanger voor polyacrylzuur en RESANAT experimenteert met natuurlijke saneringstechnieken op verontreinigde gronden.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners