Gloednieuw Energy Lab geopend op Limburgse Thor Park

opleiding 28/02/2019 8:28:36

Het Energy Lab is maar liefst 1.500 m² groot en bevat meer dan 60 apparaten en installaties waarmee de HVAC- en energie-installateurs van de toekomst opgeleid kunnen worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

Recordaantal meisjes kiest voor STEM

Energik start zoektocht naar Energiemanager van 2019

Vlaamse Scriptieprijs beloont STEM-thesis met 2.500 euro

29 afgestudeerden na traject duaal leren in technologie

Rittal organiseert seminarie ‘stroomverdeling’ - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door nieuwe technologische ontwikkelingen en de transitie naar duurzamere systemen, staan veel installateurs voor de uitdaging om zichzelf ‘future proof’ om te scholen en constant bij te blijven.

Bedrijven in de sector vinden moeilijk voldoende goed geschoold personeel. Daar speelt de T2-campus op in en met succes, want er worden nu al bijna een kwart meer inschrijvingen genoteerd dan vorig jaar.

De HVAC-opleidingen (heating, ventilation en air conditioning) van de T2-campus zijn heel divers en voor diverse doelgroepen. In het smartgrid lab lopen er momenteel ‘train the trainers’ voor leerkrachten secundair en hoger onderwijs, zodat die er straks met hun leerlingen aan de slag kunnen.

’s Avonds komen zowel professionals die zich willen bijscholen, als ‘carrièreswitchers’ er aan hun trekken. Waar de eerste groep vooral kiest voor hernieuwingsopleidingen en brandertechnieken, kiezen de omscholers vooral voor de opleidingen rond installatietechnieken zoals koeltechnieker en installateur hernieuwbare energie.

Het opleidingsaanbod blijft constant vernieuwen. Zo staat de opleiding energiecoach volgend cursusjaar op de planningen dit jaar startte reeds de unieke opleiding batterij-specialist. Samen zijn deze opleidingen goed voor meer dan 1000 cursisten.

Speciaal voor het Energy Lab ontwierpen de cursisten van de VDAB-opleiding BIM-modelleur een heuse energiewoning van 200 m². Beneden is er de doe-woning, waar cursisten kunnen oefenen op reële installaties van sanitair, ventilatie en warmtepompboilers.

Boven staat de demowoning, waar met alle mogelijke technologieën van moderne woningen gewerkt en getest kan worden. Op het dak van de T2-campus opent straks ook een energiedak, waar trainees ervaring kunnen opdoen in technieken met windmolens, zonnepanelen en warmtepompen.

Het lab werd gecertificeerd door het Departement Leefmilieu van de Vlaamse Gemeenschap, waardoor het erkende certificaten kan afleveren voor bijvoorbeeld brander- en koeltechnici.

Om de vinger aan de pols te houden, werkt de T2-campus ook samen met een breed scala aan fabrikanten. Naast de apparatuur leveren zij ook input vanuit het werkveld. << (Guy Leysen) (foto: Vlaanderen)

Op de foto:
Lydia Peeters, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, tijdens de officiële opening van de T2-campus.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Vlaamse bedrijven kampen met openstaande vacatures in IT. Het PALIM-project leidt 60 Marokkaanse IT'ers in Marokko op, waarvan er 30 in aanmerking komen voor vacatures in België.

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

Het management van Bonach wordt jonger en vrouwelijker nu Robine Martin en Femke Lintelo er voor kozen om medezaakvoerder en aandeelhouder te worden, naast oprichter Dirk Verbeeck.

PortXchange moet digitale scheepvaart-app wereldwijd beschikbaar maken

PortXchange is erop gericht de efficiëntie van havenaanlopen te vergroten en de CO2-uitstoot van en tussen havens te verminderen, onder meer door de digitale scheepvaart-app Pronto.

Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

Indaver en Acciona gaan samen een afvalenergiecentrale exploiteren in het Noordoosten van Schotland. Het NESS-energieproject zal jaarlijks 150.000 ton huishoudelijk afval verwerken.

Zuinigste wagens bekroond in Shell Eco-marathon (+fotoreportage)

Dit jaar namen 141 studententeams deel aan de Europese editie van de Shell Eco-marathon, een wedstrijd om zo energiezuinig mogelijke wagens te bouwen.

elobau levert oplossingen voor agrarische sector - praktijkcase

Steketee, producent van schoffel- en grond­bewerkings­machines, was op zoek naar betrouwbare hoeksensoren die geschikt zijn voor de landbouw en mobiele automatisering, en niet te duur zijn.

Forse daling CO2-uitstoot van bedrijfswagens

Bedrijfswagens stoten momenteel 17% minder CO2 uit dan zeven jaar geleden, aldus hr-dienstverlener Acerta op basis van haar data voor meer dan 40.000 werkgevers.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners