Gloednieuw Energy Lab geopend op Limburgse Thor Park

opleiding 28/02/2019 8:28:36

Het Energy Lab is maar liefst 1.500 m² groot en bevat meer dan 60 apparaten en installaties waarmee de HVAC- en energie-installateurs van de toekomst opgeleid kunnen worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Volg lastechnische robotopleiding met internationaal diploma - uitnodiging

KU Leuven start nieuwe leerstoel Kustwaterbouw en grondmechanica

Gloednieuw Energy Lab geopend op Limburgse Thor Park

Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door nieuwe technologische ontwikkelingen en de transitie naar duurzamere systemen, staan veel installateurs voor de uitdaging om zichzelf ‘future proof’ om te scholen en constant bij te blijven.

Bedrijven in de sector vinden moeilijk voldoende goed geschoold personeel. Daar speelt de T2-campus op in en met succes, want er worden nu al bijna een kwart meer inschrijvingen genoteerd dan vorig jaar.

De HVAC-opleidingen (heating, ventilation en air conditioning) van de T2-campus zijn heel divers en voor diverse doelgroepen. In het smartgrid lab lopen er momenteel ‘train the trainers’ voor leerkrachten secundair en hoger onderwijs, zodat die er straks met hun leerlingen aan de slag kunnen.

’s Avonds komen zowel professionals die zich willen bijscholen, als ‘carrièreswitchers’ er aan hun trekken. Waar de eerste groep vooral kiest voor hernieuwingsopleidingen en brandertechnieken, kiezen de omscholers vooral voor de opleidingen rond installatietechnieken zoals koeltechnieker en installateur hernieuwbare energie.

Het opleidingsaanbod blijft constant vernieuwen. Zo staat de opleiding energiecoach volgend cursusjaar op de planningen dit jaar startte reeds de unieke opleiding batterij-specialist. Samen zijn deze opleidingen goed voor meer dan 1000 cursisten.

Speciaal voor het Energy Lab ontwierpen de cursisten van de VDAB-opleiding BIM-modelleur een heuse energiewoning van 200 m². Beneden is er de doe-woning, waar cursisten kunnen oefenen op reële installaties van sanitair, ventilatie en warmtepompboilers.

Boven staat de demowoning, waar met alle mogelijke technologieën van moderne woningen gewerkt en getest kan worden. Op het dak van de T2-campus opent straks ook een energiedak, waar trainees ervaring kunnen opdoen in technieken met windmolens, zonnepanelen en warmtepompen.

Het lab werd gecertificeerd door het Departement Leefmilieu van de Vlaamse Gemeenschap, waardoor het erkende certificaten kan afleveren voor bijvoorbeeld brander- en koeltechnici.

Om de vinger aan de pols te houden, werkt de T2-campus ook samen met een breed scala aan fabrikanten. Naast de apparatuur leveren zij ook input vanuit het werkveld. << (Guy Leysen) (foto: Vlaanderen)

Op de foto:
Lydia Peeters, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, tijdens de officiële opening van de T2-campus.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners