Formula Electric Belgium onthult ontwerp elektrische racewagen

Formula Electric Belgium, een 21-koppig studententeam van de KU Leuven en de Thomas More- hogeschool, hebben het digitale ontwerp van haar elektrische racewagen voorgesteld.

Trefwoorden: #elektrische racewagen, #Formula Electric Belgium, #KU Leuven, #Thomas More, #Umicore, #Umicore Eclipse

Lees verder

Nieuws

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds september zijn de 21 ingenieurs- en technische bachelorstudenten van de KU Leuven en de Thomas More-hogeschool druk in de weer met het ontwerp van hun nieuwste racewagen, de Umicore Eclipse, reeds de vijfde wagen die het team ontwikkelt.

De komende maanden zullen de studenten zich focussen op de realisatie van dit ontwerp. Volgende zomer nemen ze het namelijk op tegen honderden universiteitsteams van over de hele wereld in de verschillende Formula Student competities.

Teamkapitein Willem T’Hooft: ‘Met de testdata die we vorig jaar hebben verzameld, weten we perfect op welke vlakken er nog verbetering mogelijk is. Zo zal de Umicore Eclipse een geoptimaliseerd batterijpakket hebben, gebruik maken van unidirectionele koolstofvezel en zijn er aanpassingen aan de ophanging gemaakt.’

De ambities van het team liggen zeer hoog dit jaar. Nadat hun vorige wagen in 2018 een eerste plaats wist te bemachtigen met zijn innovatief ontwerp, wil het team deze prestatie verbeteren door in te zetten op performantie.