Diether Lambrechts bekroont met Agilent Thought Leader Award

Agilent Technologies heeft een Thought Leader Award uitreikt aan professor Diether Lambrechts voor zijn onderzoek naar kankergenomica. Hij leidt het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie

Trefwoorden: #Agilent, #Diether Lambrechts, #Thought Leader Award, #VIB

Lees verder

HR

( Foto: © VIB - Ine Dehandschutter )

ENGINEERINGNET.BE - Het labo van Lambrechts focust op onderzoek naar genetische of epigenetische merkers als vatbaarheidsfactoren voor de ontwikkeling van kankerbehandelingen, als voorspellende merkers om de moleculaire basis van kanker verder in kaart te brengen of als merkers voor doelgerichte kankerbehandelingen.

Kamni Vijay, vicevoorzitter en algemeen directeur van Agilent Genomics Division: “Het onderzoek van dr. Lambrechts creëert mogelijkheden voor de ontdekking van biomerkers en alternatieve doelwitten voor geneesmiddelen. Daarnaast trekt hij samen met zijn team de kar op het gebied van nieuwe companion diagnostics, waardoor oncologen preciezer kunnen bepalen bij welke behandeling een bepaalde patiënt het meeste baat heeft.”

Diether Lambrechts. “Kankerimmunotherapie heeft een paradigmaverschuiving veroorzaakt in de behandeling van kankers in een gevorderd stadium, maar slechts bij een relatief klein percentage van de kankerpatiënten leiden zulke behandelingen ook tot een duurzame klinische respons. We hopen dat het combineren van verschillende methoden voor celprofilering een grotere impact zal hebben op patiënten die deze behandeling ondergaan.”


ACHTERGROND
Met zijn Thought Leader Award wil Agilent fundamentele wetenschappelijke ontwikkelingen stimuleren en door middel van financiële steun, producten en expertise bijdragen aan het onderzoek van invloedrijke wetenschappers uit de levenswetenschappen, diagnostiek en chemische analyse.