• 22/02/2019

Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

Pilz breidt zijn internationale cursusaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de opleiding tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over CE-markering.

Trefwoorden: #CECE, #Certified Expert CE marking, #expertcursus, #Pilz

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Alle machines die na 1 januari 1995 voor het eerst in de Europese Economische Ruimte in omloop zijn gebracht, vallen onder de Machinerichtlijn actuele versie 2006/42/EG en moeten dus zijn voorzien van een CE-markering - ongeacht de plaats waar ze zijn geproduceerd. De daarvoor te doorlopen conformiteitsbeoordelingsprocedure vereist gedetailleerde kennis van de noodzakelijke stappen.

Complete kennis, voor alle machines
De training CECE - Certified Expert in CE Marking verschaft de benodigde kennis om CE-markeringen volgens de geldende wetten en normen op nieuwe, bestaande of veranderde machines uit te voeren. Daarmee is het programma vooral bedoeld voor machinefabrikanten, importeurs, integratoren en bij het CE-proces betrokken personen aan de zijde van exploitanten.

De training dekt het complete CE-markeringsproces voor alle soorten machines - aan de hand van een virtueel machinemodel wordt het proces van de risicobeoordeling tot het aanbrengen van de CE-sticker verduidelijkt. Deelnemers profiteren van jarenlange praktijkervaring van de trainers en kunnen hun opgedane kennis dankzij de gedetailleerde toepassingsvoorbeelden en de deelname aan de praktijkworkshops van de training direct in de praktijk brengen.

Wereldwijd erkend
De kwalificatie heeft een internationaal karakter. Dat wil zeggen dat de Pilz-dochterondernemingen de deelnemers wereldwijd in de taal van het desbetreffende land en op een niveau opleiden.

Na afloop van het trainingsprogramma maken de deelnemers een multiplechoicetest. Als ze slagen voor deze test, ontvangen ze het wereldwijd erkende TÜV-NORD-certificaat CECE - Certified Expert in CE Marking.

Bedrijfsnormen stellen
De kwalificatie is niet alleen zinvol voor individuen: internationaal opererende bedrijven kunnen de kwalificatie als bedrijfsinterne norm gebruiken. Zo creeren ze voor alle vestigingen een niveau met het oog op het CE-markeringsproces en leven daarbij de relevante normen en richtlijnen na.

Gedetailleerde informatie en cursusdata vindt u op de website van Pilz:
https://www.pilz.com/nl-BE/services/trainings/cece

Voor meer informatie:
Pilz Belgium cvba
Bijenstraat 4 - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 (0)321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.