Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

Technisch nieuws 22/02/2019 11:00:07

Pilz breidt zijn internationale cursusaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de opleiding tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over CE-markering.

Lees hieronder verder   
Verwant

Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Vier tot zes jaar toponderzoek in ... 3 minuten (+video)

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Duaal leren succesvol geïmplementeerd bij Sweco

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Alle machines die na 1 januari 1995 voor het eerst in de Europese Economische Ruimte in omloop zijn gebracht, vallen onder de Machinerichtlijn actuele versie 2006/42/EG en moeten dus zijn voorzien van een CE-markering - ongeacht de plaats waar ze zijn geproduceerd. De daarvoor te doorlopen conformiteitsbeoordelingsprocedure vereist gedetailleerde kennis van de noodzakelijke stappen.

Complete kennis, voor alle machines
De training CECE - Certified Expert in CE Marking verschaft de benodigde kennis om CE-markeringen volgens de geldende wetten en normen op nieuwe, bestaande of veranderde machines uit te voeren. Daarmee is het programma vooral bedoeld voor machinefabrikanten, importeurs, integratoren en bij het CE-proces betrokken personen aan de zijde van exploitanten.

De training dekt het complete CE-markeringsproces voor alle soorten machines - aan de hand van een virtueel machinemodel wordt het proces van de risicobeoordeling tot het aanbrengen van de CE-sticker verduidelijkt. Deelnemers profiteren van jarenlange praktijkervaring van de trainers en kunnen hun opgedane kennis dankzij de gedetailleerde toepassingsvoorbeelden en de deelname aan de praktijkworkshops van de training direct in de praktijk brengen.

Wereldwijd erkend
De kwalificatie heeft een internationaal karakter. Dat wil zeggen dat de Pilz-dochterondernemingen de deelnemers wereldwijd in de taal van het desbetreffende land en op een niveau opleiden.

Na afloop van het trainingsprogramma maken de deelnemers een multiplechoicetest. Als ze slagen voor deze test, ontvangen ze het wereldwijd erkende TÜV-NORD-certificaat CECE - Certified Expert in CE Marking.

Bedrijfsnormen stellen
De kwalificatie is niet alleen zinvol voor individuen: internationaal opererende bedrijven kunnen de kwalificatie als bedrijfsinterne norm gebruiken. Zo creeren ze voor alle vestigingen een niveau met het oog op het CE-markeringsproces en leven daarbij de relevante normen en richtlijnen na.

Gedetailleerde informatie en cursusdata vindt u op de website van Pilz:
https://www.pilz.com/nl-BE/services/trainings/cece

Voor meer informatie:
Pilz Belgium cvba
Bijenstraat 4 - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 (0)321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners