Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

Technisch nieuws 22/02/2019 11:00:07

Pilz breidt zijn internationale cursusaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de opleiding tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over CE-markering.

Lees hieronder verder   
Verwant

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

Recordaantal meisjes kiest voor STEM

Energik start zoektocht naar Energiemanager van 2019

Vlaamse Scriptieprijs beloont STEM-thesis met 2.500 euro

29 afgestudeerden na traject duaal leren in technologie

Rittal organiseert seminarie ‘stroomverdeling’ - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 5/09/2019 tot 14/11/2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

Brexit: bent u klaar voor de douaneverplichtingen?

Europahotel - Gent

donderdag 12 september 2019

Keuze van de redactie

(22/8) Energietransitie: mogelijkheden hernieuwbare synthetische brandstoffen

(22/8) Nieuwe UGent start-up haalt 5,1 miljoen euro op

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Alle machines die na 1 januari 1995 voor het eerst in de Europese Economische Ruimte in omloop zijn gebracht, vallen onder de Machinerichtlijn actuele versie 2006/42/EG en moeten dus zijn voorzien van een CE-markering - ongeacht de plaats waar ze zijn geproduceerd. De daarvoor te doorlopen conformiteitsbeoordelingsprocedure vereist gedetailleerde kennis van de noodzakelijke stappen.

Complete kennis, voor alle machines
De training CECE - Certified Expert in CE Marking verschaft de benodigde kennis om CE-markeringen volgens de geldende wetten en normen op nieuwe, bestaande of veranderde machines uit te voeren. Daarmee is het programma vooral bedoeld voor machinefabrikanten, importeurs, integratoren en bij het CE-proces betrokken personen aan de zijde van exploitanten.

De training dekt het complete CE-markeringsproces voor alle soorten machines - aan de hand van een virtueel machinemodel wordt het proces van de risicobeoordeling tot het aanbrengen van de CE-sticker verduidelijkt. Deelnemers profiteren van jarenlange praktijkervaring van de trainers en kunnen hun opgedane kennis dankzij de gedetailleerde toepassingsvoorbeelden en de deelname aan de praktijkworkshops van de training direct in de praktijk brengen.

Wereldwijd erkend
De kwalificatie heeft een internationaal karakter. Dat wil zeggen dat de Pilz-dochterondernemingen de deelnemers wereldwijd in de taal van het desbetreffende land en op een niveau opleiden.

Na afloop van het trainingsprogramma maken de deelnemers een multiplechoicetest. Als ze slagen voor deze test, ontvangen ze het wereldwijd erkende TÜV-NORD-certificaat CECE - Certified Expert in CE Marking.

Bedrijfsnormen stellen
De kwalificatie is niet alleen zinvol voor individuen: internationaal opererende bedrijven kunnen de kwalificatie als bedrijfsinterne norm gebruiken. Zo creeren ze voor alle vestigingen een niveau met het oog op het CE-markeringsproces en leven daarbij de relevante normen en richtlijnen na.

Gedetailleerde informatie en cursusdata vindt u op de website van Pilz:
https://www.pilz.com/nl-BE/services/trainings/cece

Voor meer informatie:
Pilz Belgium cvba
Bijenstraat 4 - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 (0)321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UZ Brussel breidt expertise in robot-geassisteerde ingrepen uit

In het Centrum voor Hart- en Vaatziekten werd onlangs voor het eerst een patiënt geopereerd met behulp van een robot. Zo kunnen de chirurgen nauwkeuriger werken en herstelt de patiënt sneller.

Plannen voor grootste Europese Li-Ion batterijenproducent

JT Energy Systems, de in april opgerichte joint venture van Jungheinrich en batterijproducent Triathlon Holding, heeft de voormalige Solarworld-fabriek overgenomen.

Rockwell Automation helpt bij integratie van veiligheid in machines - techniek

Machine-ontwerpers moeten steeds meer veiligheidsaspecten in het ontwerp van industriёle systemen integreren. Rockwell Automation ontwikkelde 7 nieuwe safety modules voor drie I/O platforms.

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Op Start it @KBSea heeft technologiebedrijf Oracle aangekondigd dat het zich aansluit als partner van Start it @KBC, waardoor deze nog meer technologische expertise aan boord haalt.

Follow-upinspectie Doel 3 geeft groen licht voor heropstart

De waterstofvlokken in de wanden van de reactorkuip van Doel 3 zijn niet geëvolueerd en er zijn ook geen nieuwe indicaties bij gekomen. Dat blijkt uit een follow-upinspectie.

DHL test elektrische bestelwagen StreetScooter

DHL Express gaat een maand de StreetScooter uittesten in België. Dit past in hun ‘GoGreen’ programma en moet uitwijzen of de inzet van elektrische bestelwagens buiten steden haalbaar is.

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners