Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

Technisch nieuws 22/02/2019 11:00:07

Pilz breidt zijn internationale cursusaanbod uit met een nieuwe TÜV-gecertificeerde training: de opleiding tot "CECE – Certified Expert in CE Marking" verschaft expertise over CE-markering.

Lees hieronder verder   
Verwant

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Volg lastechnische robotopleiding met internationaal diploma - uitnodiging

KU Leuven start nieuwe leerstoel Kustwaterbouw en grondmechanica

Gloednieuw Energy Lab geopend op Limburgse Thor Park

Nieuwe Pilz expertcursus: CECE - Certified Expert CE marking - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

(12/3) Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

(12/3) Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Alle machines die na 1 januari 1995 voor het eerst in de Europese Economische Ruimte in omloop zijn gebracht, vallen onder de Machinerichtlijn actuele versie 2006/42/EG en moeten dus zijn voorzien van een CE-markering - ongeacht de plaats waar ze zijn geproduceerd. De daarvoor te doorlopen conformiteitsbeoordelingsprocedure vereist gedetailleerde kennis van de noodzakelijke stappen.

Complete kennis, voor alle machines
De training CECE - Certified Expert in CE Marking verschaft de benodigde kennis om CE-markeringen volgens de geldende wetten en normen op nieuwe, bestaande of veranderde machines uit te voeren. Daarmee is het programma vooral bedoeld voor machinefabrikanten, importeurs, integratoren en bij het CE-proces betrokken personen aan de zijde van exploitanten.

De training dekt het complete CE-markeringsproces voor alle soorten machines - aan de hand van een virtueel machinemodel wordt het proces van de risicobeoordeling tot het aanbrengen van de CE-sticker verduidelijkt. Deelnemers profiteren van jarenlange praktijkervaring van de trainers en kunnen hun opgedane kennis dankzij de gedetailleerde toepassingsvoorbeelden en de deelname aan de praktijkworkshops van de training direct in de praktijk brengen.

Wereldwijd erkend
De kwalificatie heeft een internationaal karakter. Dat wil zeggen dat de Pilz-dochterondernemingen de deelnemers wereldwijd in de taal van het desbetreffende land en op een niveau opleiden.

Na afloop van het trainingsprogramma maken de deelnemers een multiplechoicetest. Als ze slagen voor deze test, ontvangen ze het wereldwijd erkende TÜV-NORD-certificaat CECE - Certified Expert in CE Marking.

Bedrijfsnormen stellen
De kwalificatie is niet alleen zinvol voor individuen: internationaal opererende bedrijven kunnen de kwalificatie als bedrijfsinterne norm gebruiken. Zo creeren ze voor alle vestigingen een niveau met het oog op het CE-markeringsproces en leven daarbij de relevante normen en richtlijnen na.

Gedetailleerde informatie en cursusdata vindt u op de website van Pilz:
https://www.pilz.com/nl-BE/services/trainings/cece

Voor meer informatie:
Pilz Belgium cvba
Bijenstraat 4 - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 (0)321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Foreign Investment Trophy 2019 bekroont buitenlandse topinvesteerders

Borealis, Daikin en AGP vielen in de prijzen op de Foreign Investment Trophy 2019. FIT onderstreept hiermee voor de zevende keer het belang van buitenlandse investeringen voor onze economie.

Jonge ingenieurs kiezen steeds vaker voor energiesector

Naar aanleiding van de Dag van de ingenieur heeft rekruteringsexpert Hays opgemerkt dat er steeds meer studenten ingenieur interesse tonen in een een job in de energiesector.

Oprichting multidisciplinair AI-onderzoekscentrum

VUB en Pieter De Leenheer, medeoprichter van de enige Belgische unicorn, Collibra, kondigen hun plannen voor de oprichting van een gezamenlijk AI-onderzoekscentrum aan.

Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Technische medewerkers van Volvo Car Gent krijgen sinds kort een nieuwe opleiding waarbij ze een hoogtechnologische installatie in de Gentse fabriek “virtueel” kunnen testen.

Blijf op de hoogte inzake WKK en warmtenetten - uitnodiging

COGEN Vlaanderen en Warmtenetwerk Vlaanderen organiseren op 2 april in Gent een studiedag rond warmte-krachtkoppeling (WKK) en warmtenetten waar een actuele visie hier rond wordt gegeven.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners