‘umati’ open standaard voor werktuigmachines

Economie 22/02/2019 10:37:41

Hoe makkelijker werktuigmachines informatie kunnen uitwisselen en delen, hoe efficiënter ze zijn. Umati (universal machine tool interface) groeit stilaan uit tot een algemene standaard.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ontwikkeling slimme producten verloopt langzaam

Southco lanceert hefboomsluiting met visuele toegangsindicator - techniek

Productinnovatie belangrijkste pijler voor machinebouwers

Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

Robotsoftware maakt cobots menselijker

Elma overgenomen door Hydac-groep

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Niets gaat boven een gemeenschappelijke taal om connecties te leggen en dat geldt ook voor werktuigmachines. Hoe makkelijker ze informatie kunnen uitwisselen en delen, hoe efficiënter ze zijn.

Netwerking op wereldschaal, zoals die door Industrie 4.0 wordt vooropgesteld, heeft maar een kans van slagen als de gegevensuitwisseling via gestandaardiseerde interfaces in de volledige verwerkingsketen plaatsvindt.

In een gezamenlijke inspanning zijn 17 partners en VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, de Duitse vereniging van werktuigmachinefabrikanten ) een dergelijke open-interfacestandaard aan het ontwikkelen voor de verbinding van werktuigmachines en randapparatuur op hoogwaardige klantspecifieke IT-ecosystemen. Dit vereenvoudigt fors de digitalisering en stelt middelgrote bedrijven in staat om gebruik te maken van het potentieel van moderne productieomgevingen.

Umati is volledig gebaseerd op het vrij configureerbare OPC UA-communicatieplatform. OPC UA reikt een raamwerk aan dat de communicatie tussen de machines reguleert. De precieze inhoud van de communicatie kan individueel worden geregeld door parameters te beschrijven in een OPC UA Companion Specification, een soort woordenboek.

Umati streeft ernaar de speciale domeinkennis van de werktuigmachine-industrie om te zetten in semantiek en een informatiemodel. Doel van de umati-interface (universele machine tool interface) op basis van OPC UA is te garanderen dat gegevens van machines met verschillende besturingssystemen via een open, gestandaardiseerde verbinding worden gerouteerd. Het is vergelijkbaar met een USB-stick.

Aangezien umati de volgende stappen heeft gezet in de richting van een wereldwijd initiatief, heeft ook u de kans om mee te werken aan de ontwikkeling van een wereldwijde standaard ten voordele van de werktuigmachine-industrie en haar klanten.

De officiële ontwikkeling van een wereldwijde OPC UA Companion Specification (CS) vindt plaats onder de koepel van de OPC Foundation (OPCF). Precies daarom heeft de VDW een Joint Working Group (JWG) opgericht die openstaat voor alle leden van de OPCF. Maar ook als u geen lid bent, is uw bijdrage welkom. << (bron en foto: Sirris)


Links
Bezoek de Umati website voor meer informatie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners