‘umati’ open standaard voor werktuigmachines

Economie 22/02/2019 10:37:41

Hoe makkelijker werktuigmachines informatie kunnen uitwisselen en delen, hoe efficiënter ze zijn. Umati (universal machine tool interface) groeit stilaan uit tot een algemene standaard.

Lees hieronder verder   
Verwant

Kennametal introduceert nieuwe generatie tangentieel schouderfrezen - techniek

Belgische KMO’s geven reuzerobot extra speelruimte

Omron introduceert nieuwe universele frequentieregelaars - techniek

COMSOL Day: een dag vol multifysische simulaties - uitnodiging

Nieuwe classificatievoorziening voor AM-machines

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Keuze van de redactie

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Niets gaat boven een gemeenschappelijke taal om connecties te leggen en dat geldt ook voor werktuigmachines. Hoe makkelijker ze informatie kunnen uitwisselen en delen, hoe efficiënter ze zijn.

Netwerking op wereldschaal, zoals die door Industrie 4.0 wordt vooropgesteld, heeft maar een kans van slagen als de gegevensuitwisseling via gestandaardiseerde interfaces in de volledige verwerkingsketen plaatsvindt.

In een gezamenlijke inspanning zijn 17 partners en VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, de Duitse vereniging van werktuigmachinefabrikanten ) een dergelijke open-interfacestandaard aan het ontwikkelen voor de verbinding van werktuigmachines en randapparatuur op hoogwaardige klantspecifieke IT-ecosystemen. Dit vereenvoudigt fors de digitalisering en stelt middelgrote bedrijven in staat om gebruik te maken van het potentieel van moderne productieomgevingen.

Umati is volledig gebaseerd op het vrij configureerbare OPC UA-communicatieplatform. OPC UA reikt een raamwerk aan dat de communicatie tussen de machines reguleert. De precieze inhoud van de communicatie kan individueel worden geregeld door parameters te beschrijven in een OPC UA Companion Specification, een soort woordenboek.

Umati streeft ernaar de speciale domeinkennis van de werktuigmachine-industrie om te zetten in semantiek en een informatiemodel. Doel van de umati-interface (universele machine tool interface) op basis van OPC UA is te garanderen dat gegevens van machines met verschillende besturingssystemen via een open, gestandaardiseerde verbinding worden gerouteerd. Het is vergelijkbaar met een USB-stick.

Aangezien umati de volgende stappen heeft gezet in de richting van een wereldwijd initiatief, heeft ook u de kans om mee te werken aan de ontwikkeling van een wereldwijde standaard ten voordele van de werktuigmachine-industrie en haar klanten.

De officiële ontwikkeling van een wereldwijde OPC UA Companion Specification (CS) vindt plaats onder de koepel van de OPC Foundation (OPCF). Precies daarom heeft de VDW een Joint Working Group (JWG) opgericht die openstaat voor alle leden van de OPCF. Maar ook als u geen lid bent, is uw bijdrage welkom. << (bron en foto: Sirris)


Links
Bezoek de Umati website voor meer informatie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met Beckhoff naar Industrie 4.0 - advertorial

Bij Beckhoff Automation op de Hannover Messe schetterde het reuzenscherm het uit: xPlanar, Flying Motion, … maar zoveel meer ontwikkelingen sterken er het Industrie 4.0 en IoT-aanbod.

Jan De Nul Group laat nieuw ‘groen’ baggerschip te water

Sleephopperzuiger Sanderus werd uitgerust met een uitgekiend systeem voor de behandeling van uitlaatgassen en ging onlangs te water op de Keppel Offshore & Marine scheepswerf in Singapore.

Icometrix haalt 16 miljoen euro aan kapitaal op

De software van deze spin-off van UAntwerpen, KU Leuven, UZA en UZ Leuven, detecteert en meet klinisch relevante informatie in CT en MRI scans van de hersenen.

Allgro neemt nieuwe waterzuiveringsinstallatie in gebruik

De installatie zuivert afvalwater tot het de kwaliteit van drinkwater heeft, zodat het opnieuw geschikt is als proceswater. Het bedrijf halveert hiermee de waterbehoefte.

Groot lek in Intel-processoren legt gevoelige informatie bloot

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een groot lek ontdekt in chips van Intel, waardoor het mogelijk is om wachtwoorden en andere gevoelige informatie te lekken uit andere programma's.

Autec lanceert Compact radiografische zender - techniek

De nieuwe Autec Compact is een krachtige, vrij configureerbare radiografische zender en wordt ingezet voor het op afstand bedienen van toren- en overloopkranen, hydraulische opstellingen, ...

Meer jus voor Antwerpse zonneboot (+fotoreportage)

De vernieuwde UAntwerp Solar Boat werd in het Kattendijkdok aan het Antwerpse Havenhuis te water gelaten. De zonneboot kreeg een update, wat tot een krachtigere boot leidde.

Nieuw overlegplatform behartigt belangen Belgische dronesector

Om de sector te steunen in haar ontwikkeling, is de Belgian Civil Drone Council opgericht, een nationaal overlegplatform dat betrokken actoren uit de publieke en privé-sector samenbrengt.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners