BAM Belgium verwerft BIM level 2 certificatie

BAM Belgium is, met haar entiteiten BAM Contractors, Galère en Interbuild, als tweede Belgisch bouwbedrijf gecertificeerd voor BIM Level 2. Hierbij staat digitalisering centraal.

Trefwoorden: #BAM, #BIM, #BIM Level 2, #bouwen, #certificering

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.BE - In BIM worden bouwprojecten in 3D ontworpen en voorzien van informatie. Dit levert een digitale bouwsimulatie op, die gekoppeld is aan de planning van het bouwwerk. BIM Level 2 is een proces om de samenwerking tussen opdrachtgevers en projectpartners te verbeteren door alle informatie op een centraal digitaal platform te verzamelen.

Marisa Moens, Head of Digital Construction bij BAM Belgiumt: ’BIM geeft ons de kans om digitaal te bouwen en testen vooraleer we echt gaan bouwen. Dankzij informatiebeheer op een object-gebaseerde, gestructureerde en gecentraliseerde manier, verminderen we het aantal e-mails en informatieverlies, maar ook het risico op gebruik van verkeerde informatie, bijvoorbeeld.’

BIM Level 2 wordt niet alleen binnen BAM gebruikt, maar ook met partijen waarmee het bedrijf samenwerkt, zoals leveranciers, onderaannemers, studiebureaus en klanten.


BAM Belgium is ook gecertificeerd voor zowel PAS 1192-2 (Design and Construction) als PAS 1192-4.