21 miljoen euro voor nieuwe productielijn Janssen Pharmaceutica

Naast productielijnen in Puerto Rico en Italië investeerde het bedrijf ook 21 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn op de Janssen Campus in Beerse.

Trefwoorden: #investering, #Janssen Pharmaceutica, #medicijnen, #productie, #productielijn

Lees verder

Techniek

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Traditioneel gebeurt de productie van geneesmiddelen volgens een ‘batchproces’, een productiewijze waarbij telkens een afgeronde partij of hoeveelheid van een product wordt gemaakt.

Het belangrijkste voordeel hiervan is de mogelijkheid om de kwaliteit van het product te controleren zowel tussen de verschillende productiestappen als op het einde van de productie, maar de vele tussenstappen en controlemomenten maken het batchproces ook traag en inefficiënt.

Dankzij de integratie van verschillende productietechnologieën en de introductie van de allernieuwste meettechnologieën in de continue productielijn, zijn ingenieurs en wetenschappers van Janssen, de Universiteit van Gent en Rutgers University (VS) erin geslaagd een totaal nieuw productieproces te implementeren.

Dirk De Smaele, wereldwijd hoofd van Small Molecule Pharmaceutical Development bij Janssen: “Hierdoor zijn tijdens ontwikkeling substantieel minder grondstoffen nodig, kan de totale doorlooptijd gehalveerd worden en kan de kwaliteit van het product continu kan worden gemeten en opgevolgd.”

Na initiële successen in de commerciële productie, heeft dit famabedrijf beslist om voluit in continue productietechnologie te investeren als standaard voor de toekomst.

De nieuwe continue productielijn in Beerse werd intussen uitgebreid getest en in gebruik genomen. Een eerste product werd succesvol geproduceerd en wordt momenteel reeds gebruikt in een klinische studie.