Umicore gaat batterijcellen uit Formule E recycleren

Het ABB FIA Formula E Championship gaat samenwerken met Umicore voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de afgelopen elektrische straatraces werden gebruikt.

Trefwoorden: #batterijen, #elektrische racewagen, #Formula Electric, #recyclage, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: ABB FIA Formula E Championship )

ENGINEERINGNET.BE - De Formule E-batterijen, geproduceerd door Williams Advanced Engineering, van de eerste twee seizoenen werden verzameld en zullen door Umicore gerecycleerd worden.

Dit proces omvat de sortering, ontmanteling en recyclage van de batterijen. Waardevolle metalen worden zorgvuldig herwonnen door middel van een unieke eigen smelttechnologie, gevolgd door een hydrometallurgische behandeling.

De metalen in de batterijen kunnen tot in het oneindige worden gerecycleerd zonder hun eigenschappen te verliezen. Na de inzameling worden de batterijen ontmanteld met technieken die verzekeren dat het milieu niet aan gevaarlijke stoffen wordt blootgesteld.

De recyclage omvat de recuperatie van de metalen en hun omzetting in metaallegeringen die in nieuwe herlaadbare batterijen of andere producten worden hergebruikt.