• 14/02/2019

Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric drie belangrijke artikelen aan zijn gamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3” - 7” - 10”.

Trefwoorden: #aanraakscherm, #HMI-ECO, #Wieland Electric

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In elk productieproces en machine word de bediening steeds vaker uitgevoerd met een HMI scherm. Deze aanraakschermen zijn op bijna elke nieuwe machine terug te vinden.

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3 - 7 - 10 en hiermee zijn alle courante maten vertegenwoordigd.

Ze zijn inzetbaar in omgevingen tussen -20 en +60°C en met een beschermingsgraad van IP65 en gekoppeld aan een robuuste behuizing zijn het echte industriele werkpaarden.

De HMI-ECO panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden voor het bedienen van de machine en de diagnostiek van de veiligheidsfuncties en de statussen in de controller.

Een eenvoudige uitwisseling tussen SamosPlan en HMIplan van de variabelen is mogelijk via een simpele muisklik. Voor het koppelen aan andere producenten van automatiseringsproducten hebben we eer dan 40 software drivers voorzien. Hierdoor kan je het paneel in elke machine omgeving toepassen, los van de Wieland producten.

Het HMI paneel kan individueel per controller worden gebruikt of over verschillende controllers op verschillende plaatsen in een netwerk. Er is standaard een uitgebreide gratis database aanwezig met afbeeldingen lampjes, drukknoppen, machineonderdelen,... zodat je snel kan starten.

Verder is er een remanent geheugen in het paneel voor het opslaan van kritische data bv. counters. Voor de toegangsbeveiliging kan er op verschillende niveaus een paswoord ingesteld worden bv. gebruiker, onderhoud, programmeur,.... Met de aanwezige datalogger en receptfunctie kunnen ook niet veiligheid gerelateerde functies worden bediend.

Klanten die graag hun eigen logo op de HMI unit willen kunnen dit ook vragen wanneer er voldoende volumes worden afgenomen. Ze kunnen dan hun eigen identiteit aan de panelen geven en krijgen een gepersonaliseerd artikelnummer voor hun HMI.

De HMI panelen van Wieland Electric zijn een uitbreiding op hun volledige gamma aan interface producten voor de machinebouw : voedingen, timers, overspanningsbeveiligingen, enz. Voor al Uw vragen rond deze producten kan U steeds rekenen op de lokale technische ondersteuning.


Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.