Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit - techniek

Technisch nieuws 14/02/2019 10:25:40

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric drie belangrijke artikelen aan zijn gamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3” - 7” - 10”.

Lees hieronder verder   
Verwant

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

Virtual reality voor innovatieve gezondheidstoepassingen

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Vulniveau opvolgen met Industrial Internet of Things - techniek

Seeq breidt integratie en samenwerking met Siemens uit - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In elk productieproces en machine word de bediening steeds vaker uitgevoerd met een HMI scherm. Deze aanraakschermen zijn op bijna elke nieuwe machine terug te vinden.

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3 - 7 - 10 en hiermee zijn alle courante maten vertegenwoordigd.

Ze zijn inzetbaar in omgevingen tussen -20 en +60°C en met een beschermingsgraad van IP65 en gekoppeld aan een robuuste behuizing zijn het echte industriele werkpaarden.

De HMI-ECO panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden voor het bedienen van de machine en de diagnostiek van de veiligheidsfuncties en de statussen in de controller.

Een eenvoudige uitwisseling tussen SamosPlan en HMIplan van de variabelen is mogelijk via een simpele muisklik. Voor het koppelen aan andere producenten van automatiseringsproducten hebben we eer dan 40 software drivers voorzien. Hierdoor kan je het paneel in elke machine omgeving toepassen, los van de Wieland producten.

Het HMI paneel kan individueel per controller worden gebruikt of over verschillende controllers op verschillende plaatsen in een netwerk. Er is standaard een uitgebreide gratis database aanwezig met afbeeldingen lampjes, drukknoppen, machineonderdelen,... zodat je snel kan starten.

Verder is er een remanent geheugen in het paneel voor het opslaan van kritische data bv. counters. Voor de toegangsbeveiliging kan er op verschillende niveaus een paswoord ingesteld worden bv. gebruiker, onderhoud, programmeur,.... Met de aanwezige datalogger en receptfunctie kunnen ook niet veiligheid gerelateerde functies worden bediend.

Klanten die graag hun eigen logo op de HMI unit willen kunnen dit ook vragen wanneer er voldoende volumes worden afgenomen. Ze kunnen dan hun eigen identiteit aan de panelen geven en krijgen een gepersonaliseerd artikelnummer voor hun HMI.

De HMI panelen van Wieland Electric zijn een uitbreiding op hun volledige gamma aan interface producten voor de machinebouw : voedingen, timers, overspanningsbeveiligingen, enz. Voor al Uw vragen rond deze producten kan U steeds rekenen op de lokale technische ondersteuning. <<

Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners