Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit - techniek

Technisch nieuws 14/02/2019 10:25:40

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric drie belangrijke artikelen aan zijn gamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3” - 7” - 10”.

Lees hieronder verder   
Verwant

Met nieuw exoskelet nu ook zijstappen mogelijk

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

ML6 opent nieuw kantoor in Gent

Robofobie in de maatschappij - column

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In elk productieproces en machine word de bediening steeds vaker uitgevoerd met een HMI scherm. Deze aanraakschermen zijn op bijna elke nieuwe machine terug te vinden.

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3 - 7 - 10 en hiermee zijn alle courante maten vertegenwoordigd.

Ze zijn inzetbaar in omgevingen tussen -20 en +60°C en met een beschermingsgraad van IP65 en gekoppeld aan een robuuste behuizing zijn het echte industriele werkpaarden.

De HMI-ECO panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden voor het bedienen van de machine en de diagnostiek van de veiligheidsfuncties en de statussen in de controller.

Een eenvoudige uitwisseling tussen SamosPlan en HMIplan van de variabelen is mogelijk via een simpele muisklik. Voor het koppelen aan andere producenten van automatiseringsproducten hebben we eer dan 40 software drivers voorzien. Hierdoor kan je het paneel in elke machine omgeving toepassen, los van de Wieland producten.

Het HMI paneel kan individueel per controller worden gebruikt of over verschillende controllers op verschillende plaatsen in een netwerk. Er is standaard een uitgebreide gratis database aanwezig met afbeeldingen lampjes, drukknoppen, machineonderdelen,... zodat je snel kan starten.

Verder is er een remanent geheugen in het paneel voor het opslaan van kritische data bv. counters. Voor de toegangsbeveiliging kan er op verschillende niveaus een paswoord ingesteld worden bv. gebruiker, onderhoud, programmeur,.... Met de aanwezige datalogger en receptfunctie kunnen ook niet veiligheid gerelateerde functies worden bediend.

Klanten die graag hun eigen logo op de HMI unit willen kunnen dit ook vragen wanneer er voldoende volumes worden afgenomen. Ze kunnen dan hun eigen identiteit aan de panelen geven en krijgen een gepersonaliseerd artikelnummer voor hun HMI.

De HMI panelen van Wieland Electric zijn een uitbreiding op hun volledige gamma aan interface producten voor de machinebouw : voedingen, timers, overspanningsbeveiligingen, enz. Voor al Uw vragen rond deze producten kan U steeds rekenen op de lokale technische ondersteuning. <<

Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Vlaamse bedrijven kampen met openstaande vacatures in IT. Het PALIM-project leidt 60 Marokkaanse IT'ers in Marokko op, waarvan er 30 in aanmerking komen voor vacatures in België.

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

Het management van Bonach wordt jonger en vrouwelijker nu Robine Martin en Femke Lintelo er voor kozen om medezaakvoerder en aandeelhouder te worden, naast oprichter Dirk Verbeeck.

PortXchange moet digitale scheepvaart-app wereldwijd beschikbaar maken

PortXchange is erop gericht de efficiëntie van havenaanlopen te vergroten en de CO2-uitstoot van en tussen havens te verminderen, onder meer door de digitale scheepvaart-app Pronto.

Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

Indaver en Acciona gaan samen een afvalenergiecentrale exploiteren in het Noordoosten van Schotland. Het NESS-energieproject zal jaarlijks 150.000 ton huishoudelijk afval verwerken.

Zuinigste wagens bekroond in Shell Eco-marathon (+fotoreportage)

Dit jaar namen 141 studententeams deel aan de Europese editie van de Shell Eco-marathon, een wedstrijd om zo energiezuinig mogelijke wagens te bouwen.

elobau levert oplossingen voor agrarische sector - praktijkcase

Steketee, producent van schoffel- en grond­bewerkings­machines, was op zoek naar betrouwbare hoeksensoren die geschikt zijn voor de landbouw en mobiele automatisering, en niet te duur zijn.

Forse daling CO2-uitstoot van bedrijfswagens

Bedrijfswagens stoten momenteel 17% minder CO2 uit dan zeven jaar geleden, aldus hr-dienstverlener Acerta op basis van haar data voor meer dan 40.000 werkgevers.

Nieuw groot onderzoeksprogramma via ALMA-telescoop

Rychard Bouwens van de Leidse Sterrewacht is de eerste Nederlandse wetenschapper die een ‘Large Program’ mag uitvoeren met de geavanceerde ALMA-telescoop, die in Chili opgesteld staat.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners