Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit - techniek

Technisch nieuws 14/02/2019 10:25:40

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric drie belangrijke artikelen aan zijn gamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3” - 7” - 10”.

Lees hieronder verder   
Verwant

Snelle installatie van Rockwell Automation / Allen Bradley PLC’s - techniek

Diamanten ‘qubits’ stap richting hoogtechnologische toepassingen

Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit - techniek

Airbus versnelt digitale transformatie samen met Dassault Systèmes

Innovators uitgedaagd in wedstrijd 3D metaalprinten

Uitrol 5G moet niet noodzakelijk vertraging oplopen - opinie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/2) “Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

(18/2) Energieopbrengst van tweezijdige PV-systemen nauwkeurig berekenen

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In elk productieproces en machine word de bediening steeds vaker uitgevoerd met een HMI scherm. Deze aanraakschermen zijn op bijna elke nieuwe machine terug te vinden.

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3 - 7 - 10 en hiermee zijn alle courante maten vertegenwoordigd.

Ze zijn inzetbaar in omgevingen tussen -20 en +60°C en met een beschermingsgraad van IP65 en gekoppeld aan een robuuste behuizing zijn het echte industriele werkpaarden.

De HMI-ECO panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden voor het bedienen van de machine en de diagnostiek van de veiligheidsfuncties en de statussen in de controller.

Een eenvoudige uitwisseling tussen SamosPlan en HMIplan van de variabelen is mogelijk via een simpele muisklik. Voor het koppelen aan andere producenten van automatiseringsproducten hebben we eer dan 40 software drivers voorzien. Hierdoor kan je het paneel in elke machine omgeving toepassen, los van de Wieland producten.

Het HMI paneel kan individueel per controller worden gebruikt of over verschillende controllers op verschillende plaatsen in een netwerk. Er is standaard een uitgebreide gratis database aanwezig met afbeeldingen lampjes, drukknoppen, machineonderdelen,... zodat je snel kan starten.

Verder is er een remanent geheugen in het paneel voor het opslaan van kritische data bv. counters. Voor de toegangsbeveiliging kan er op verschillende niveaus een paswoord ingesteld worden bv. gebruiker, onderhoud, programmeur,.... Met de aanwezige datalogger en receptfunctie kunnen ook niet veiligheid gerelateerde functies worden bediend.

Klanten die graag hun eigen logo op de HMI unit willen kunnen dit ook vragen wanneer er voldoende volumes worden afgenomen. Ze kunnen dan hun eigen identiteit aan de panelen geven en krijgen een gepersonaliseerd artikelnummer voor hun HMI.

De HMI panelen van Wieland Electric zijn een uitbreiding op hun volledige gamma aan interface producten voor de machinebouw : voedingen, timers, overspanningsbeveiligingen, enz. Voor al Uw vragen rond deze producten kan U steeds rekenen op de lokale technische ondersteuning. <<

Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Snelle installatie van Rockwell Automation / Allen Bradley PLC’s - techniek

Na een succesvolle introductie van de complete range ServoStep geïntegreerde motoren, geeft JVL, vertegenwoordigd door Rotero uit Mechelen, nu de eerste ‘Add-On’ instructies vrij.

21 miljoen euro voor nieuwe productielijn Janssen Pharmaceutica

Naast productielijnen in Puerto Rico en Italië investeerde het bedrijf ook 21 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn op de Janssen Campus in Beerse.

Umicore gaat batterijcellen uit Formule E recycleren

Het ABB FIA Formula E Championship gaat samenwerken met Umicore voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de afgelopen elektrische straatraces werden gebruikt.

Restalcohol omgezet tot biobrandstof

Het brouwen van steeds meer alcoholvrije bieren, betekent ook meer restalcohol. De alcohol die na de fermentatie uit de bieren wordt gehaald, werd tot nu toe gewoon gezien als restafval.

“Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

Eén van de ‘early adopters’ van de cobot is Mariasteen uit Gits, één van de grootste maatwerkbedrijven van ons land. Seriegroottes verkleinen en de complexiteit neemt toe.

Indumation 2019 kan uitstekende cijfers voorleggen

De 5de editie van Indumation, die liep van 6-8 februari in Kortrijk Xpo, kon 10.414 bezoekers verwelkomen. Daarnaast was er een recordaantal exposanten en groeide de vakbeurs in oppervlakte.

Aangepaste kennis nodig in logistiek sector door digitalisering - column

Digitalisering en robotisering veroorzaken een omwenteling in de logistiek en hebben een effect op de gevraagde vaardigheden van professionals. Logistiek wordt ook steeds belangrijker.

Nieuwe versie van de Uniflex krimppers S 7 - techniek

De HM 10, nu de S 7 genoemd, staat al sinds 1972 in de reeks Uniflex-producten. Met zijn glijlagertechnologie heeft de S 7 veel voordelen voor de huidige industriële slangwerkplaatsen.

Nieuwe Benelux vestiging voor BLM Group

Met de oprichting van BLM Group Benelux heeft BLM Group (wereldwijde partner voor de buisbewerkings-industrie) een eigen verkoop- en servicevestiging voor de Benelux in gebruik genomen. Dit zijn de adresgegevens van deze nieuwe vestiging: Doornhoek 3776, NL-5465 TA Veghel, tel: +31 (0) 413 745 040, email: mail@blmgroup.nl >>

Partners