Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Economie 13/02/2019 10:46:07

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Lees hieronder verder   
Verwant

North Sea Port boekte prima resultaat in 2018

LRM en VLAIO zetten schouders onder sterk Limburgs ondernemerschap

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Interreg Vlaanderen-Nederland luidt startsein voor 2 nieuwe projecten

Umicore neemt Finse kobaltraffinaderij over voor 134 miljoen euro

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium Belgium Naval & Robotics is gebaseerd op twee al bestaande bedrijven: Naval Group en Eca Robotics. Zij hebben de geschikte productie- en onderhoudscapaciteit in België voor de mijnenjagers en bijbehorende drones.

Het onlangs gepresenteerde plan omvat de bouw van 30 mijnenjagers, waarvan 12 bestemd zijn voor het Belgisch-Nederlandse MCM-programma. Dit staat voor: Mine Counter Measure (MCM) vessels.

De export van de andere schepen wordt vanuit België georganiseerd, met name dankzij het netwerk van 40 wereldwijde marines die klant zijn van Naval Group.

Ook staat de productie van 1.550 drones op stapel, waarvan 1300 onderwater drones voor mijnenbestrijding. Hiervan wordt een groot deel geëxporteerd, voornamelijk naar de 30 marines die klant zijn van ECA Robotics.

Er komen twee expertisecentra in België, die gericht zijn op de ontwikkeling van de drones en de Toolbox. Het MCM Lab richt zich op voor de Toolbox onder meer op nieuwe technologieën voor kunstmatige intelligentie en onderwater robotica.

Het Cyber Lab houdt zich bezig met technologieën op het gebied van cyberveiligheid, met name voor netwerksystemen. Het gaat daarbij om de implementatie van een eenheid in Brussel voor het ontwerpen van de drones en een locatie in Zeebrugge waar deze drones vervaardigd worden.

Voor de bouw en het onderhoud van de mijnenjagers en drones zijn 39 samenwerkingsovereenkomsten opgezet met Belgische partners, zoals toeleveringsbedrijven in de scheepsbouwindustrie, kleine en middelgrote ondernemingen, laboratoria en universiteiten.

Belgium Naval & Robotics zet in op een gelijke verspreiding van de verwachte omzet van het project over het hele land. Volgens hun berekening komt 35% in Wallonië terecht, 15% in Brussel en 50% in Vlaanderen. Per jaar levert het project gemiddeld 350 banen op. << (Lydia Heida) (foto: screen YouTube - Belgium Naval & Robotics)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Vlaamse bedrijven kampen met openstaande vacatures in IT. Het PALIM-project leidt 60 Marokkaanse IT'ers in Marokko op, waarvan er 30 in aanmerking komen voor vacatures in België.

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

Het management van Bonach wordt jonger en vrouwelijker nu Robine Martin en Femke Lintelo er voor kozen om medezaakvoerder en aandeelhouder te worden, naast oprichter Dirk Verbeeck.

PortXchange moet digitale scheepvaart-app wereldwijd beschikbaar maken

PortXchange is erop gericht de efficiëntie van havenaanlopen te vergroten en de CO2-uitstoot van en tussen havens te verminderen, onder meer door de digitale scheepvaart-app Pronto.

Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

Indaver en Acciona gaan samen een afvalenergiecentrale exploiteren in het Noordoosten van Schotland. Het NESS-energieproject zal jaarlijks 150.000 ton huishoudelijk afval verwerken.

Zuinigste wagens bekroond in Shell Eco-marathon (+fotoreportage)

Dit jaar namen 141 studententeams deel aan de Europese editie van de Shell Eco-marathon, een wedstrijd om zo energiezuinig mogelijke wagens te bouwen.

elobau levert oplossingen voor agrarische sector - praktijkcase

Steketee, producent van schoffel- en grond­bewerkings­machines, was op zoek naar betrouwbare hoeksensoren die geschikt zijn voor de landbouw en mobiele automatisering, en niet te duur zijn.

Forse daling CO2-uitstoot van bedrijfswagens

Bedrijfswagens stoten momenteel 17% minder CO2 uit dan zeven jaar geleden, aldus hr-dienstverlener Acerta op basis van haar data voor meer dan 40.000 werkgevers.

Nieuw groot onderzoeksprogramma via ALMA-telescoop

Rychard Bouwens van de Leidse Sterrewacht is de eerste Nederlandse wetenschapper die een ‘Large Program’ mag uitvoeren met de geavanceerde ALMA-telescoop, die in Chili opgesteld staat.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners