Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Economie 13/02/2019 10:46:07

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Lees hieronder verder   
Verwant

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

Studentenproject Salivaid wint eerste Jong Voka Gen Z Award

Twee nieuwe Waalse bedrijven worden Factory of the Future

75 miljoen euro Vlaams geld voor nieuw technologiefonds

59 nieuwe start-ups vervoegen Start it @KBC

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium Belgium Naval & Robotics is gebaseerd op twee al bestaande bedrijven: Naval Group en Eca Robotics. Zij hebben de geschikte productie- en onderhoudscapaciteit in België voor de mijnenjagers en bijbehorende drones.

Het onlangs gepresenteerde plan omvat de bouw van 30 mijnenjagers, waarvan 12 bestemd zijn voor het Belgisch-Nederlandse MCM-programma. Dit staat voor: Mine Counter Measure (MCM) vessels.

De export van de andere schepen wordt vanuit België georganiseerd, met name dankzij het netwerk van 40 wereldwijde marines die klant zijn van Naval Group.

Ook staat de productie van 1.550 drones op stapel, waarvan 1300 onderwater drones voor mijnenbestrijding. Hiervan wordt een groot deel geëxporteerd, voornamelijk naar de 30 marines die klant zijn van ECA Robotics.

Er komen twee expertisecentra in België, die gericht zijn op de ontwikkeling van de drones en de Toolbox. Het MCM Lab richt zich op voor de Toolbox onder meer op nieuwe technologieën voor kunstmatige intelligentie en onderwater robotica.

Het Cyber Lab houdt zich bezig met technologieën op het gebied van cyberveiligheid, met name voor netwerksystemen. Het gaat daarbij om de implementatie van een eenheid in Brussel voor het ontwerpen van de drones en een locatie in Zeebrugge waar deze drones vervaardigd worden.

Voor de bouw en het onderhoud van de mijnenjagers en drones zijn 39 samenwerkingsovereenkomsten opgezet met Belgische partners, zoals toeleveringsbedrijven in de scheepsbouwindustrie, kleine en middelgrote ondernemingen, laboratoria en universiteiten.

Belgium Naval & Robotics zet in op een gelijke verspreiding van de verwachte omzet van het project over het hele land. Volgens hun berekening komt 35% in Wallonië terecht, 15% in Brussel en 50% in Vlaanderen. Per jaar levert het project gemiddeld 350 banen op. << (Lydia Heida) (foto: screen YouTube - Belgium Naval & Robotics)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners