Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #CV, #Michael Page, #recrutering

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Uit de studie die Michael Page uitvoerde blijkt dat, hoewel artificiële intelligentie zich steeds verder ontwikkelt, is het gebruik ervan in de wereld van de rekrutering en met name voor het cv erg beperkt.

De onderzoekers hebben zich namelijk proberen voor te stellen hoe het cv van de toekomst eruit zou zien. De belangrijkste vernieuwingen in dit cv zijn de aanwezigheid van een door artificiële intelligentie (AI) gecontroleerde personal assistant en het einde van misleiding en allerlei overdrijvingen dankzij blockchain.

Het cv van de toekomst kan een volledig digitale persoonlijke ruimte worden met beveiligde gegevens, die beheerd wordt door artificiële intelligentie, en waarin alle informatie over onze professionele loopbaan, onze competenties en onze persoonlijkheid gecentraliseerd wordt.

Grégory Renardy, Executive Director van Michael Page België: "Het doel van dit nieuwe cv voor de werkgever is het aantal tussenschakels in de zoektocht naar talent te beperken. In één klik kan de werkgever toegang hebben tot de beste 'shortlist' op de markt, zodat hij tijd wint en het proces efficiënter kan verlopen. Dit nieuwe cv betekent dus een optimalisering van het zoeken naar kandidaten.”

Het cv van de toekomst heeft, vanuit een technologisch perspectief, zijn eerste stapjes al gezet met de opkomst van LinkedIn de laatste jaren. Het profiel op LinkedIn is vandaag de dag het referentiepunt voor het cv voor de meeste kandidaten. De technologie die aangeboden wordt door het sociale netwerk blijft nochtans relatief beperkt.

Waarom gebruiken we het “klassieke” cv nog in een wereld die zo interactief is? LinkedIn is een hulpmiddel waarin mensen vertrouwen hebben. Dat is nog niet het geval met artificiële intelligentie. Dit blijft een grote hindernis die moeilijk te overwinnen is, doordat mensen deze technologie en de mogelijkheden ervan niet goed kennen.

Blockchain zal de veiligheid en authenticiteit van de informatie op het platform verzekeren. Deze stap is van essentieel belang om het vertrouwen van de gebruikers te winnen. Het moet inderdaad meer gebruikt worden bij de ontwikkeling van bepaalde platformen zoals het cv van de toekomst.

Een ding is zeker: de persoonlijke ontmoeting tussen de rekruteerder en de kandidaat is van essentieel belang en blijft onontbeerlijk in het rekruteringsproces. AI kan geen oordeel uitspreken over kwalitatieve elementen.


(bron en foto: Michael Page)