Agidens haalt Niveau 5 certificaat op CO2-Prestatieladder

Agidens, systeem­integratie­bedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van processen, ziet zijn inspanningen inzake duurzaam beleid beloond met het behalen van dit certificaat.

Trefwoorden: #Agidens, #CO2, #CO2-uitstoot, #duurzaamheid, #energiebesparing, #fleet, #prestatieladder

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Het jaarlijks in kaart brengen van een CO2 voetafdruk biedt Agidens de kans om haar uitstoot te monitoren en efficiënte maatregelen te nemen om CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Het bedrijf beoogt dankzij deze inspanningen de CO2 uitstoot (gerelateerd aan omzet) in 2021 met 10% te verminderen ten opzichte van 2016.

De CO2-Prestatieladder is als duurzaamheidsinstrument toonaangevend in de markt en heeft als voornaamste doel bedrijven te stimuleren om zelf iets te doen aan CO2-reductie. De ladder heeft vijf niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Hoe hoger de inspanningen van een bedrijf, hoe hoger de positie op de ladder.

Duurzaamheid en mobiliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Agidens lanceerde verschillende initiatieven ter verduurzaming van haar eigen mobiliteitsbeleid. Zo opende het verschillende satellietkantoren in België en Nederland, kunnen alle Belgische medewerkers intekenen op een fietsplan en loopt er een Eco-driving pilootprogramma waaruit tips volgen voor een duurzamere rijstijl.

Daarnaast wordt er ook ingezet op een ecologische fleetselectie. Als erkenning en ondersteuning voor deze initiatieven ontving het bedrijf in 2018 een toelage van het Vlaams Pendelfonds.