DP World Antwerp kiest Arcadis voor ontwikkeling containerterminal

Advies- en ingenieurs­bureau Arcadis werd aangesteld om de capaciteitsvergroting en modernisering van de containerterminal 'Antwerp Gateway' aan het Deurganckdok in goede banen te leiden.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Antwerpse haven, #Arcadis, #containerterminal, #Deurganckdock, #DP World, #Haven

Lees verder

Techniek

( Foto: DP World )

ENGINEERINGNET.BE - Het containeroverslagbedrijf DP World investeert 197 miljoen om de capaciteit van de terminal te vergroten van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023.

Om de capaciteitsvergroting te kunnen realiseren, zal de klassieke containerterminal omgevormd worden naar een geautomatiseerde yard met automatische stapelkranen en vier extra kadekranen om zo de huidige beschikbare ruimte te optimaliseren. Arcadis zal de volledige transformatie van de terminal begeleiden.

Jef Lambregts, Technical Manager bij DP World Antwerp: "Arcadis heeft heel wat expertise en ervaring op gebied van waterbouwkunde, havens en waterwegen. Bovendien hebben ze ook alle vereiste specialisten inzake milieu, infrastructuur en gebouwen onder één dak."

Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de haven van Antwerpen en verstevigt het haar marktpositie als tweede containerhaven van Europa, na Rotterdam.