Deceuninck neemt nieuwe recyclagefabriek in gebruik

Deceuninck Groep heeft een nieuwe recyclagefabriek in gebruik genomen heeft op zijn recyclage- en compoundingsite in Diksmuide. Een capaciteitsverhoging van 45.000 ton per jaar.

Trefwoorden: #CO2, #Deceuninck, #PVC, #recyclage

Lees verder

Techniek

( Foto: Deceuninck )

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe recyclagelijn zal het bedrijf toelaten om op termijn tot 45.000 ton pvc per jaar te recycleren (ofwel een verviervoudiging).

Het te recycleren materiaal zal afkomstig zijn van postindustrieel afval (eigen productieafval en snijresten van de klanten) alsook van de enorme hoeveelheid pvc-ramen van de eerste generatie die inmiddels 30 à 40 jaar oud zijn en die in de komende jaren geleidelijk aan vervangen zullen worden.

Met deze investering bevestigt Deceuninck zijn geloof in pvc als een duurzaam en toekomstgericht materiaal voor de bouwsector. Dankzij hun lage thermische geleiding hebben pvc-raamprofielen een drie keer hogere thermische isolatie-efficiëntie dan aluminium raamprofielen.

Daarenboven bedragen het energieverbruik en de CO2-uitstoot van pvc-ramen zowel gedurende hun volledige levensduur als bij de productie en recyclage ervan minder dan de helft van deze van hun aluminium tegenhangers.

Pvc kan bijna eindeloos gerecycleerd en hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. Bovendien spaart elke kilogram gerecycleerd pvc volgens schattingen van VinylPlus 2 kilogram CO2 uit.