Internet of Things bezorgt KNX sterke groei

Dank zij de toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) kon KNX vorig jaar nieuwe records vestigen en behield de KNX-standaard zijn leidende positie in de smart building sector.

Trefwoorden: #ETS-licentie, #Internet of Things, #IoT, #KNX, #standaarden

Lees verder

Nieuws

( Foto: KNX )

ENGINEERINGNET.BE - De vereniging telt nu meer dan 470 toonaangevende fabrikanten uit 44 landen en wereldwijd bijna 80.000 gecertificeerde partners en op een jaar tijd steeg het aantal gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000.

Het aantal verkochte ETS-licenties bereikte nieuwe records in vergelijking met voorgaande jaren. Marktanalyses tonen regelmatig aanzienlijke marktaandelen van meer dan 50%. Zelfs in China, de belangrijkste groeimarkt, werd een aandeel van 42% bereikt.

Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association: “Op dit moment zijn IP en digitalisering in alle gebieden van het leven doorgedrongen. KNX loopt voorop en biedt fabrikanten en systeemintegratoren belangrijke technologie en expertise op het terrein van de laatste IoT-ontwikkelingen. Dit stelt ons in staat om onze applicatieportfolio aanzienlijk uit te breiden met onderwerpen als energiebeheer, mobiliteit, hernieuwbare energie, energieopslag, slimme meters en het slimme net.”

Sinds de start van KNX in 1990 staat het protocol bekend om zijn absolute behoud van compatibiliteit van alle producten, het restrictieve certificatieproces en de consistente, fabrikantonafhankelijke softwaretool.

KNX wil zijn succes dit jaar voortzetten met onder andere de veilige transmissie via KNX Secure, de eenvoudige inbedrijfstelling met ETS Inside en de sterke uitbreiding van de draadloos productenportefeuille.

Als standaard van de toekomst zijn er ook nieuwe verwachtingen van ontwikkelingen op het gebied van energiebeheer. KNX IoT combineert sectoren zoals transport, elektriciteit, hernieuwbare energie, energieopslag en warmtelevering als onderdeel van de sectorale interconnecties, en biedt een holistische benadering om de energie-efficiëntie in de smart city te verhogen.