Belgian Offshore Days: ‘servitisatie & digitalisatie’ trends - uitnodiging

Technisch nieuws 4/02/2019 10:15:11

Zoals elk jaar worden de Belgian Offshore Days, een organisatie van de Belgian Offshore Cluster (BOC), geopend met een een technische conferentie rond topics die trending zijn in de sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

Indumation 2019 kan uitstekende cijfers voorleggen

Machineering: mekka van engineering en productie­technologie - uitnodiging

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

Belgian Offshore Days: ‘servitisatie & digitalisatie’ trends - uitnodiging

Indumation 2019 boordevol technologische wereldprimeurs - uitnodiging

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar zal de conferentie het topic ‘servitisatie & digitalisatie’ beslaan met een focus op het onder­houds­gebeuren in de offshore windparken (de zogenaamde Operations & Maintenance fase).

In samenwerking met het Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie werd een programma met nationale en internationale experten opgezet. Net als in andere sectoren is er binnen de windenergie sector een revolutie aan de gang die gedreven wordt door digitalisatie van processen, producten en diensten.

Processen zoals de offshore logistiek van onderhoudscrews worden gedigitaliseerd en gemonitord met oog op optimalisatie - ook zullen deze technici in de toekomst gebruik maken van bv augmented reality devices ter ondersteuning van inspectieprocessen of vervanging van onderdelen.

Ook de verschillende onderdelen van de offshore windturbines worden gedigitaliseerd en ‘smart’ gemaakt zoals de tandwielkast, de fundering, de wieken,… en dit met als hoofddoel preventieve onderhoudsstrategieën op te zetten. Dergelijke technologieën zouden op termijn de kosten van wind op zee verder doen dalen.

Met deze evolutie binnen de sector wint de trend ‘servitisatie’ ook aan belang bij de OEM’s en component leveranciers. Het specifieke product (bv tandwielkast of wind turbine wiek) wordt dan minder relevant dan de diensten die het bedrijf rondom dat product kan aanbieden aan zijn klanten. Windturbines op zee worden nu al aangeboden met bijhorende onderhoudscontracten van 10-15jaar en een beschikbaarheidscontract.

Tijdens de conferentie op de Belgian Offshore Days zullen DNV GL uit de UK (digitalisatie afdeling), de Belgische divisie van ZF Wind Power (digitalisatie afdeling), het Deense LM Wind Power (service afdeling) en de verschillende windturbinefabrikanten (OEM’s): MHI Vestas, GE, Siemens-Gamesa Wind Power en Senvion hun ideeën, strategie en visie kenbaar maken. << (foto: Belgian Offshore Cluster)

Belgian Offshore Days: 20-21 maart 2019 in Oostende


LINKS
Website van Belgian Offshore Days
Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

AB InBev toont haar plannen om over de komende 2 jaar 42 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar bottelarij in Hoegaarden, waar er nood was aan capaciteitsuitbreiding.

Prinses Elisabethbasis in Antarctica CO2-neutraal

Group VHC breidde de energievoorziening van de basis uit met zonne- en windenergie, vernieuwde het batterijsysteem en plaatste op buitenlocaties batterijsystemen voor onderzoeksapparatuur.

Wieland Electric breidt productreeks HMI-ECO uit - techniek

Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric drie belangrijke artikelen aan zijn gamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen 4,3” - 7” - 10”.

Trends in automatisering binnen de verpakkingsindustrie - column

Malte Schlüter, Mitsubishi Electric, bespreekt in deze column vier belangrijke trends die momenteel van invloed zijn op de verpakkingsindustrie en die de toekomst vorm zullen geven.

Jan De Nul haalt Australische baggeropdracht binnen

De opdracht omvat het creëren van een veilige en duurzame toegang tot de Australische haven Port Hedland, als deel van een groter plan om groei van deze haven op lange termijn te ondersteunen.

Patronale Solar wordt grootste producent van zonne-energie

De Belgische Independent Power Producer (IPP) van zonne-energie, Patronale Solar, heeft de overname afgerond van de Belgische PV-parken (een 100-tal) van het Nederlandse Sunrock.

3D-geprint tumormodel toont interactie met immuuncellen

De Universiteit Twente heeft een 3D-biogeprint minimodel van het brein ontwikkeld, om de interactie tussen cellen van het immuunsysteem en die van hersentumoren te onderzoeken.

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Nieuwe Benelux vestiging voor BLM Group

Met de oprichting van BLM Group Benelux heeft BLM Group (wereldwijde partner voor de buisbewerkings-industrie) een eigen verkoop- en servicevestiging voor de Benelux in gebruik genomen. Dit zijn de adresgegevens van deze nieuwe vestiging: Doornhoek 3776, NL-5465 TA Veghel, tel: +31 (0) 413 745 040, email: mail@blmgroup.nl >>

Partners