’Learnability’ wordt topprioriteit in toekomstige arbeidsmarkt

Human Resource & Werk 24/01/2019 5:44:04

ManpowerGroup stelt 15 nieuwe trends van de Human Age voor op het 49e Wereld Economisch Forum in het Davos. 84% van de werkgevers wil de competenties van hun werknemers tegen 2020 versterken

Lees hieronder verder   
Verwant

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

Forse daling CO2-uitstoot van bedrijfswagens

Nieuwe wetgeving stuwt faillissementen tot recordhoogte

BDO België benoemt Peter Van Laer tot nieuwe CEO

Stefan Kapferer nieuwe CEO van 50Hertz

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 5/09/2019 tot 14/11/2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

Brexit: bent u klaar voor de douaneverplichtingen?

Europahotel - Gent

donderdag 12 september 2019

Keuze van de redactie

(22/8) Energietransitie: mogelijkheden hernieuwbare synthetische brandstoffen

(22/8) Nieuwe UGent start-up haalt 5,1 miljoen euro op

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het Wereld Economisch Forum van 2011 kondigde ManpowerGroup de komst van de Human Age aan: een nieuw tijdperk waarin talent (en niet kapitaal) de belangrijkste differentiator van bedrijven zou worden.

Tegenwoordig evolueert de Human Age naar een echte Skills Revolution. Het concept 'learnability' (leer- en aanpassingsvermogen) wordt in de arbeidsmarkt van morgen prioriteit nummer 1 in het beheer van de loopbanen en talenten.

Gedreven door de technologische innovaties blijft de arbeidsmarkt in een nooit gezien tempo veranderen. De vier krachten die in het verleden werden geïdentificeerd (individuele keuzes, complexere behoeften van klanten, technologische revolutie en demografische veranderingen) blijven de toekomst van de arbeidsmarkt bepalen en openen nieuwe horizonten.

Het industriële tijdperk dat wordt gekenmerkt door het model 'levenslang werken van 'nine-to-five', waarbij de werkgever de regels oplegde in ondoorzichtige en weinig flexibele structuren, is voortaan verleden tijd. De Human Age had talent centraal geplaatst in de organisaties.

Dankzij de technologieën hebben bedrijven en individuen het werk kunnen heruitvinden. Niet alleen door nieuwe en meer wendbare organisatiemodellen te ontwikkelen, maar ook door arbeidsrelaties die meer gebaseerd zijn op samenwerking in plaats van ondergeschiktheid. Tegenover deze evoluties is het tekort aan talent nog groter geworden.

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "Het leer- en aanpassingsvermogen is daarom prioriteit nummer 1 geworden in het loopbaan- en talentenbeheer. Eergisteren wierven we mensen aan op basis van de verworven competenties, gisteren legden we de nadruk op passie en vandaag gaan we op zoek naar de drive om permanent bij te leren."

Deze bevinding wordt gedeeld door de 19.000 werkgevers uit 44 landen die werden bevraagd. 84% van deze werkgevers is van plan om de competenties van hun werknemers tegen 2020 te versterken, terwijl slechts 21% dat in 2011 overwoog. << (Guy Leysen) (infographic: ManpowerGroup)


Volledige infographic met de 15 trends
(klik op de figuur voor een grotere weergave)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UZ Brussel breidt expertise in robot-geassisteerde ingrepen uit

In het Centrum voor Hart- en Vaatziekten werd onlangs voor het eerst een patiënt geopereerd met behulp van een robot. Zo kunnen de chirurgen nauwkeuriger werken en herstelt de patiënt sneller.

Plannen voor grootste Europese Li-Ion batterijenproducent

JT Energy Systems, de in april opgerichte joint venture van Jungheinrich en batterijproducent Triathlon Holding, heeft de voormalige Solarworld-fabriek overgenomen.

Rockwell Automation helpt bij integratie van veiligheid in machines - techniek

Machine-ontwerpers moeten steeds meer veiligheidsaspecten in het ontwerp van industriёle systemen integreren. Rockwell Automation ontwikkelde 7 nieuwe safety modules voor drie I/O platforms.

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Op Start it @KBSea heeft technologiebedrijf Oracle aangekondigd dat het zich aansluit als partner van Start it @KBC, waardoor deze nog meer technologische expertise aan boord haalt.

Follow-upinspectie Doel 3 geeft groen licht voor heropstart

De waterstofvlokken in de wanden van de reactorkuip van Doel 3 zijn niet geëvolueerd en er zijn ook geen nieuwe indicaties bij gekomen. Dat blijkt uit een follow-upinspectie.

DHL test elektrische bestelwagen StreetScooter

DHL Express gaat een maand de StreetScooter uittesten in België. Dit past in hun ‘GoGreen’ programma en moet uitwijzen of de inzet van elektrische bestelwagens buiten steden haalbaar is.

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners