Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

Begin deze week heeft Aldi in Turnhout en in aanwezigheid van de nieuwe Vlaamse minister van energie Lydia Peeters het duurzaamste industriegebouw in België officieel geopend.

Trefwoorden: #Aldi, #BREEAM, #distributiecentrum, #duurzaam, #Encon, #logistiek, #Turnhout

Lees verder

Techniek

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET.BE - Dit nieuwe distributiecentrum (een investering van 50 miljoen euro) staat niet alleen voor de groei van de discounter en jobzekerheid in de regio, het toont ook dat steeds meer grote spelers op de duurzame kar springen.

De onafhankelijke certificatie-instantie BREEAM bekroonde het gebouw met de hoogst mogelijke graad van duurzaamheid. Energiespecialist Encon begeleidde Aldi niet alleen bij het behalen van deze bijzonder hoge duurzaamheidsgraad. Het stond ook mee in voor het realiseren van het zonneproject op het dak van het gebouw.

Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidscertificaat, werden 90 duurzaamheidsparameters in het ontwerp en de bouw van het pand geïntegreerd.

Zo liggen er meer dan 4.000 zonnepanelen op het dak, gebeurt de koeling met milieu- en ozonvriendelijke CO2 en werd er een omvangrijke groenzone met streekgebonden planten en een bijenhotel aangelegd.

De verhuis naar dit nieuwe gebouw staat gepland op 2 februari. 's Anderendaags moet het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel zijn.