Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

Bedrijfsnieuws 16/01/2019 14:32:01

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investering van 3,6 miljard euro in farmaceutische industrie

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

KU Leuven spin-off haalt 1 miljoen euro op voor opsporen longziektes

Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

2 winnaars voor de Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Waalse bedrijf Univercells gaat hun NevoLine bio-productiesysteem voor vaccins commercieel lanceren.

Het systeem werd oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van een ‘Grand-Challenge’-subsidie, ter waarde van 10,5 miljoen euro. Ook deze subsidie was door de Bill & Melinda Gates Foundation toegekend, om een geïnactiveerd poliovaccin (sIPV) tegen recordkosten te bezorgen.

De leider van dit consortium was Univercells, de verantwoordelijke partij voor het NevoLine-systeem. Batavia Biosciences was verantwoordelijk voor het polioproces en Merck voor het zuiveringsmembraan.

Het consortium had als doel om een zeer lage kostprijs van minder dan 0,30 dollar per driewaardige dosis IPV te realiseren. Dit is een vijfde van wat er bereikt wordt met de huidige productietechnologieën.

Nadat het consortium deze doelstelling had bereikt, ontving het 3,5 miljoen euro subsidie om het productiesysteem en -proces op te schalen. Dit ter voorbereiding van klinische en commerciële toepassingen.

Het eerste NevoLine-systeem zal in Leiden te Nederland bij Batavia Bioscienscience geïnstalleerd worden in een toegewijd laboratorium.

Op basis van een nieuwe procesarchitectuur, ontwierp Univercells het geautomatiseerde NevoLine bio-productiesysteem dat veiliger, sneller en gesloten bio-processen in een veel kleinere voetafdruk mogelijk maakt.

Door intensivering en het koppelen van eenheidsstappen tot een continu proces, behaalt men hoge opbrengsten terwijl men minder tijd en geld moet investeren. Het heeft twee jaar tijd gekost om dit te realiseren.

Hugues Bultot, CEO en mede-oprichter van Univercells: "Het NevoLine-systeem is zelfstandig in een reeks isolatoren van 6m². Een faciliteit ontworpen met vier NevoLine-eenheden kan tot 50 miljoen sIPV-doses per jaar leveren voor een geschatte kapitaalkost van 20 miljoen dollar.” << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners