Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

Bedrijfsnieuws 16/01/2019 14:32:01

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe methode om sneller opgelopen stralingsdosis te bepalen

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

Studie: kan zeewier ontwikkeling Alzheimer afremmen?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Waalse bedrijf Univercells gaat hun NevoLine bio-productiesysteem voor vaccins commercieel lanceren.

Het systeem werd oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van een ‘Grand-Challenge’-subsidie, ter waarde van 10,5 miljoen euro. Ook deze subsidie was door de Bill & Melinda Gates Foundation toegekend, om een geïnactiveerd poliovaccin (sIPV) tegen recordkosten te bezorgen.

De leider van dit consortium was Univercells, de verantwoordelijke partij voor het NevoLine-systeem. Batavia Biosciences was verantwoordelijk voor het polioproces en Merck voor het zuiveringsmembraan.

Het consortium had als doel om een zeer lage kostprijs van minder dan 0,30 dollar per driewaardige dosis IPV te realiseren. Dit is een vijfde van wat er bereikt wordt met de huidige productietechnologieën.

Nadat het consortium deze doelstelling had bereikt, ontving het 3,5 miljoen euro subsidie om het productiesysteem en -proces op te schalen. Dit ter voorbereiding van klinische en commerciële toepassingen.

Het eerste NevoLine-systeem zal in Leiden te Nederland bij Batavia Bioscienscience geïnstalleerd worden in een toegewijd laboratorium.

Op basis van een nieuwe procesarchitectuur, ontwierp Univercells het geautomatiseerde NevoLine bio-productiesysteem dat veiliger, sneller en gesloten bio-processen in een veel kleinere voetafdruk mogelijk maakt.

Door intensivering en het koppelen van eenheidsstappen tot een continu proces, behaalt men hoge opbrengsten terwijl men minder tijd en geld moet investeren. Het heeft twee jaar tijd gekost om dit te realiseren.

Hugues Bultot, CEO en mede-oprichter van Univercells: "Het NevoLine-systeem is zelfstandig in een reeks isolatoren van 6m². Een faciliteit ontworpen met vier NevoLine-eenheden kan tot 50 miljoen sIPV-doses per jaar leveren voor een geschatte kapitaalkost van 20 miljoen dollar.” << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners