Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

Bedrijfsnieuws 16/01/2019 14:32:01

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Gimv verkoopt Breath Therapeutics aan Zambon

Onderzoekers ontdekken nieuwe manier om antrax te bestrijden

Gekweekte 3D-spier leidt tot effectievere medicijntesten

Wallonië investeert 7 miljoen euro in CryoTherapeutics

Investering van 3,6 miljard euro in farmaceutische industrie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Waalse bedrijf Univercells gaat hun NevoLine bio-productiesysteem voor vaccins commercieel lanceren.

Het systeem werd oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van een ‘Grand-Challenge’-subsidie, ter waarde van 10,5 miljoen euro. Ook deze subsidie was door de Bill & Melinda Gates Foundation toegekend, om een geïnactiveerd poliovaccin (sIPV) tegen recordkosten te bezorgen.

De leider van dit consortium was Univercells, de verantwoordelijke partij voor het NevoLine-systeem. Batavia Biosciences was verantwoordelijk voor het polioproces en Merck voor het zuiveringsmembraan.

Het consortium had als doel om een zeer lage kostprijs van minder dan 0,30 dollar per driewaardige dosis IPV te realiseren. Dit is een vijfde van wat er bereikt wordt met de huidige productietechnologieën.

Nadat het consortium deze doelstelling had bereikt, ontving het 3,5 miljoen euro subsidie om het productiesysteem en -proces op te schalen. Dit ter voorbereiding van klinische en commerciële toepassingen.

Het eerste NevoLine-systeem zal in Leiden te Nederland bij Batavia Bioscienscience geïnstalleerd worden in een toegewijd laboratorium.

Op basis van een nieuwe procesarchitectuur, ontwierp Univercells het geautomatiseerde NevoLine bio-productiesysteem dat veiliger, sneller en gesloten bio-processen in een veel kleinere voetafdruk mogelijk maakt.

Door intensivering en het koppelen van eenheidsstappen tot een continu proces, behaalt men hoge opbrengsten terwijl men minder tijd en geld moet investeren. Het heeft twee jaar tijd gekost om dit te realiseren.

Hugues Bultot, CEO en mede-oprichter van Univercells: "Het NevoLine-systeem is zelfstandig in een reeks isolatoren van 6m². Een faciliteit ontworpen met vier NevoLine-eenheden kan tot 50 miljoen sIPV-doses per jaar leveren voor een geschatte kapitaalkost van 20 miljoen dollar.” << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Oriental Motor lanceert stappenmotoren voor transportsystemen - techniek

Voor o.a. in de verpakkingsindustrie of assemblage ontwikkelde Oriental Motor de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren die in de nieuwe versie voorzien zijn van een geoptimaliseerd driverpakket.

Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Start bouw Northwester 2 voor Belgische kust

Jan De Nul Group maakt zich klaar om te starten met de installatie van de funderingen. Deze monopijlerfunderingen zullen door de rotslaag heen, direct in de zeebodem geheid worden.

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (level S of C) is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

Ingenieur Cyriel Notteboom (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef in 2014 een pakjesdrone: de VertiKUL, samen met studiegenoot Menno Hochstenbach. Vandaag werkt hij voor Amazon.

Verhuisplannen voor SKF Benelux

Deze zomer verhuist de Nederlandse SKF vestiging van Nieuwegein naar een nieuwe locatie in Houten, waar zich ook het vernieuwde SKF Experience Center en het Global R&D center zal gevestigd worden. De Belgische vestiging verhuist dit najaar naar Diegem. Ook daar komt een SKF Experience Center en een nieuw trainingscentrum. >>

Partners