Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

Bedrijfsnieuws 16/01/2019 14:32:01

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Biologische verpakking beschermt enzymen

Ook ERC Consolidator Grant voor kankeronderzoek KU Leuven

Onderzoek naar immuno-oncologie therapie haalt 48 miljoen euro op

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

Zoektocht naar antibiotica krijgt boost door nieuwe software

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Waalse bedrijf Univercells gaat hun NevoLine bio-productiesysteem voor vaccins commercieel lanceren.

Het systeem werd oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van een ‘Grand-Challenge’-subsidie, ter waarde van 10,5 miljoen euro. Ook deze subsidie was door de Bill & Melinda Gates Foundation toegekend, om een geïnactiveerd poliovaccin (sIPV) tegen recordkosten te bezorgen.

De leider van dit consortium was Univercells, de verantwoordelijke partij voor het NevoLine-systeem. Batavia Biosciences was verantwoordelijk voor het polioproces en Merck voor het zuiveringsmembraan.

Het consortium had als doel om een zeer lage kostprijs van minder dan 0,30 dollar per driewaardige dosis IPV te realiseren. Dit is een vijfde van wat er bereikt wordt met de huidige productietechnologieën.

Nadat het consortium deze doelstelling had bereikt, ontving het 3,5 miljoen euro subsidie om het productiesysteem en -proces op te schalen. Dit ter voorbereiding van klinische en commerciële toepassingen.

Het eerste NevoLine-systeem zal in Leiden te Nederland bij Batavia Bioscienscience geïnstalleerd worden in een toegewijd laboratorium.

Op basis van een nieuwe procesarchitectuur, ontwierp Univercells het geautomatiseerde NevoLine bio-productiesysteem dat veiliger, sneller en gesloten bio-processen in een veel kleinere voetafdruk mogelijk maakt.

Door intensivering en het koppelen van eenheidsstappen tot een continu proces, behaalt men hoge opbrengsten terwijl men minder tijd en geld moet investeren. Het heeft twee jaar tijd gekost om dit te realiseren.

Hugues Bultot, CEO en mede-oprichter van Univercells: "Het NevoLine-systeem is zelfstandig in een reeks isolatoren van 6m². Een faciliteit ontworpen met vier NevoLine-eenheden kan tot 50 miljoen sIPV-doses per jaar leveren voor een geschatte kapitaalkost van 20 miljoen dollar.” << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners