elektrotechnik 2019 heeft totaal vernieuwd kaderprogramma - uitnodiging

Technisch nieuws 14/01/2019 11:40:57

Het kaderprogramma van elektrotechnik 2019 werd herzien en biedt nu specifieke gespecialiseerde fora voor industriële gebruikers en nieuwe formats voor digitalisering en Industrie 4.0.

Lees hieronder verder   
Verwant

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

elektrotechnik 2019 heeft totaal vernieuwd kaderprogramma - uitnodiging

Ontmoet Belgische offshore-wereld tijdens de Belgian Offshore Days

EMO Hannover 2019 vlot uit de startblokken

Beursorganisator annuleert CEBIT 2019

Prototyping is kinderschoenen ontgroeid

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Messe Dortmund heeft het kaderprogramma van de handelsbeurs elektrotechnik 2019 herzien in functie van het sterk geprofileerde beursprofiel. Zo is nu aan elk van de vier centrale beursthema’s gebouw-, licht-, energie- en industrietechniek een thematisch begeleidend gespecialiseerd forum gekoppeld.

De gespecialiseerde fora building.trends.technologies, industry.automation.maintenance, energy.solution.control en smart.living.building behandelen de centrale trendthema’s van de branche. Zowel voor ambachtslieden, industriële experts, netbeheerders, architect, planners als deskundigen uit de gemeentebesturen: door de duidelijke structuur van de fora weten de professionele bezoekers de thema’s te vinden die hen het meest interesseren.

Daarnaast wordt het kaderprogramma verder opgewaardeerd door nieuwe formats zoals de “Touchpoint Digitale Werkbank”, die beide het belang van de digitalisering voor industrie en ambacht belichten. Het kaderprogramma in hal 7 is met “Werk-Stadt” en “Karrierecamp” zoals gebruikelijk gewijd aan het aankomend talent in de elektrotechniek.

Met de “Touchpoint Digitale Werkbank” in hal 4 creëert de handelsbeurs elektrotechnik 2019 een innovatief, fabrikantenonafhankelijk platform voor het belangrijkste toekomstthema van onze tijd – een uniek expositieformat in het elektrotechnische beurslandschap in Duitsland. Aan de hand van praktische oplossingen demonstreren gerenommeerde exposanten zoals Fraunhofer IDMT, Rittal, ABB, Data Design System, Bundestechnologiezentrum (bfe), Schneider Electric en Weidmüller het potentieel van de Digitale Transformatie voor industrie en ambacht.

Tot de voorgestelde innovaties behoort onder andere de akoestische oppervlaktedetectie van materialen, gedemonstreerd aan de hand van een kogelbaan waar drie kogels met een verschillende coating in willekeurige volgorde doorheen rollen. De bewegingsgeluiden van de kogels worden door kleine microfoons opgenomen en door machinale leeralgoritmes geanalyseerd.

Het analyseresultaat – de volgorde van aankomst – wordt onmiddellijk grafisch weergegeven op een display. Een andere oplossing die wordt getoond, is de browsergebaseerde bedrading die het bedraden sterk vereenvoudigt doordat ze het proces visualiseert en alle gegevens daarover in digitale vorm ter beschikking stelt. Verder zijn een Industrial Analytics-softwareoplossing voor de vroegtijdige detectie van anomalieën en de preventie van ongeplande stilstanden en praktische demonstraties van VR- en AR-technologieën in de ambachtelijke sector te zien.

Industriële gebruikers staan centraal
Op de beurs elektrotechnik 2019 wordt het aanbod voor bezoekers uit de industrie verder uitgebreid. Naast de “Touchpoint Digitale Werkbank” is hier vooral het gespecialiseerde forum “industry.automation.maintenance” in hal 5 het vermelden waard.

Tot de thema’s van het gespecialiseerde forum, dat onder andere lezingen van Wago Kontakttechnik, Weidmüller, Schneider Electric en aisys aanbiedt, behoren Predictive Maintenance, Monitoring en Industrial Analytics en productie- en procesautomatisering.

Voor onderhoudstechnici staat Maintenance helemaal bovenaan op de agenda. Door middel van Cloud-communicatie is een continue installatiemonitoring mogelijk, onafhankelijk van de locatie. Zo kunnen technici optimale beschikbaarheden van productie-installaties garanderen, zonder daarbij ter plaatse aanwezig te moeten zijn.

De machinegegevens die uit de processen worden gewonnen, vormen de basis voor een vooruitziend onderhoud. De analyse van deze gegevensvolumes is alleen mogelijk met intelligente algoritmes. In het forum industry.automation.maintenance worden verschillende benaderingswijzen getoond om deze uitdagingen aan te gaan.

Een ander centraal thema in het gespecialiseerde industrieforum zijn de actuele trends in de automatiseringstechniek. Niet alleen de productie-, maar ook de bestelprocessen worden in toenemende mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De lezingen voeren mogelijkheden aan om continuïteit en gegevenstransparantie langs de volledige waardeketen te realiseren. Zo kunnen onnodige inspanningen worden vermeden en daardoor tijd en kosten worden bespaard.

Energietechniek krijgt een eigen gespecialiseerd forum
Met het eveneens in hal 5 ondergebrachte forum “energy.solution.control.” krijgt het thema energietechniek voor het eerst een eigen platform voor kennisoverdracht en professionele uitwisseling. De lezingen behandelen hier onder andere thema’s zoals energieverdeling, Smart Grid, netwerk- en controletechniek en schakelkastbouw.

Op 13.02.2019 van tien tot twaalf uur staat het thema schakelkastbouw centraal. De lezingen, onder andere van Schneider Electric en Rittal, zullen enerzijds gewijd zijn aan de digitalisering en hogere efficiëntie in de schakelkastbouw en anderzijds aan de huidige en toekomstige nood aan een energieverdeling 4.0, rekening houdend met de nieuwe technische toepassingsregels. Ook het thema software mag niet ontbreken, aangezien software vandaag absoluut noodzakelijk is voor de planning en het ontwerp en voor de engineering van energie-schakelaarcombinaties.

In hal 5 zijn op de beurs elektrotechnik de gerenommeerde fabrikanten van meet- en controletechniek vertegenwoordigd. Hierop aansluitend is het centrale thema „Meten & Controleren” in het kader van het forum “energy.solution.control.” gericht op de nieuwste ontwikkelingen in dit domein, onder andere met lezingen van experts van de bedrijven GMC-I, Metrel, Fluke, HT Instruments en Hellermann Tyton.

Hier gaat het bijvoorbeeld om de veiligheidstechnische controles van elektrische installaties en elektrische bedrijfsmiddelen volgens de Duitse bedrijfsveiligheidsverordening en volgens DGUV-voorschrift 3. Naast de veiligheidstechnische controles van energie-schakelaarcombinaties staat ook de controle van de warmteafvoer centraal. Zo maakt thermografie het mogelijk om een exact warmtebeeld van een energieverdeling met betrekking tot mogelijke zwakke punten te leveren. <<

Op de website vindt u meer informatie:
www.messe-elektrotechnik.de/nl/elektrotechnik


Over de beurs elektrotechnik:
De beurs elektrotechnik vindt om de twee jaar plaats in het beursgebouw Messe Dortmund. Ze vormt de toekomstgerichte handelsbeurs voor de sector en creëert een aantrekkelijke marktplaats voor fabrikanten, handelaars, dienstverleners en gebruikers en ook voor onderzoek en ontwikkeling. Ongeveer 400 exposanten zullen in vijf beurshallen het volledige brancheaanbod voorstellen aan de ongeveer 21.000 professionals uit ambacht en industrie. Daardoor is de beurs elektrotechnik een van de belangrijkste handelsbeurzen voor de thema’s industrie-, gebouw-, energie- en lichttechniek in Duitsland. <<


<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Wijzigingen aan top van Sweco Group

Sweco Group meldt dat Erwin Malcorps - Managing Director Belgium en Max Joy - Managing Director UK lid worden van het Executive Team. Volledig in lijn met de aangekondigde bedrijfsstrategie.

Opleiding belicht 10 aspecten van facility management - uitnodiging

SBM stelde een 10-delig opleidingsprogramma (Gent of Berchem) samen, waarbij elk van de 10 aspecten van facility management aan bod komt. Iedereen kan zijn eigen traject opstellen.

Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

Begin deze week heeft Aldi in Turnhout en in aanwezigheid van de nieuwe Vlaamse minister van energie Lydia Peeters het duurzaamste industriegebouw in België officieel geopend.

Jan De Nul verdiept Rabnabad-kanaal in Bangladesh

Payra Dredging Company, uit de Jan De Nul Group, heeft een overeenkomst gesloten voor verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken in dit kanaal aan de haven van Payra in Bangladesh.

Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Bosch Rexroth bouwde mee aan grootste kraan ter wereld - techniek

De SGC-250 is de eerste van de derde generatie ring-gebaseerde kranen bij Sarens. Het maximaal lastmoment is 250.000 ton, waarmee een verbazingwekkende 5.000 ton kan worden opgetild.

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

Partners