elektrotechnik 2019 heeft totaal vernieuwd kaderprogramma - uitnodiging

Technisch nieuws 14/01/2019 11:40:57

Het kaderprogramma van elektrotechnik 2019 werd herzien en biedt nu specifieke gespecialiseerde fora voor industriële gebruikers en nieuwe formats voor digitalisering en Industrie 4.0.

Lees hieronder verder   
Verwant

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

8.600 bezoekers voor vakbeurscombinatie Empack en Automation

Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

1ste editie van Machineering lokt 6.696 bezoekers

Neem deel aan de Stoomtechniekdag 2019 - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Messe Dortmund heeft het kaderprogramma van de handelsbeurs elektrotechnik 2019 herzien in functie van het sterk geprofileerde beursprofiel. Zo is nu aan elk van de vier centrale beursthema’s gebouw-, licht-, energie- en industrietechniek een thematisch begeleidend gespecialiseerd forum gekoppeld.

De gespecialiseerde fora building.trends.technologies, industry.automation.maintenance, energy.solution.control en smart.living.building behandelen de centrale trendthema’s van de branche. Zowel voor ambachtslieden, industriële experts, netbeheerders, architect, planners als deskundigen uit de gemeentebesturen: door de duidelijke structuur van de fora weten de professionele bezoekers de thema’s te vinden die hen het meest interesseren.

Daarnaast wordt het kaderprogramma verder opgewaardeerd door nieuwe formats zoals de “Touchpoint Digitale Werkbank”, die beide het belang van de digitalisering voor industrie en ambacht belichten. Het kaderprogramma in hal 7 is met “Werk-Stadt” en “Karrierecamp” zoals gebruikelijk gewijd aan het aankomend talent in de elektrotechniek.

Met de “Touchpoint Digitale Werkbank” in hal 4 creëert de handelsbeurs elektrotechnik 2019 een innovatief, fabrikantenonafhankelijk platform voor het belangrijkste toekomstthema van onze tijd – een uniek expositieformat in het elektrotechnische beurslandschap in Duitsland. Aan de hand van praktische oplossingen demonstreren gerenommeerde exposanten zoals Fraunhofer IDMT, Rittal, ABB, Data Design System, Bundestechnologiezentrum (bfe), Schneider Electric en Weidmüller het potentieel van de Digitale Transformatie voor industrie en ambacht.

Tot de voorgestelde innovaties behoort onder andere de akoestische oppervlaktedetectie van materialen, gedemonstreerd aan de hand van een kogelbaan waar drie kogels met een verschillende coating in willekeurige volgorde doorheen rollen. De bewegingsgeluiden van de kogels worden door kleine microfoons opgenomen en door machinale leeralgoritmes geanalyseerd.

Het analyseresultaat – de volgorde van aankomst – wordt onmiddellijk grafisch weergegeven op een display. Een andere oplossing die wordt getoond, is de browsergebaseerde bedrading die het bedraden sterk vereenvoudigt doordat ze het proces visualiseert en alle gegevens daarover in digitale vorm ter beschikking stelt. Verder zijn een Industrial Analytics-softwareoplossing voor de vroegtijdige detectie van anomalieën en de preventie van ongeplande stilstanden en praktische demonstraties van VR- en AR-technologieën in de ambachtelijke sector te zien.

Industriële gebruikers staan centraal
Op de beurs elektrotechnik 2019 wordt het aanbod voor bezoekers uit de industrie verder uitgebreid. Naast de “Touchpoint Digitale Werkbank” is hier vooral het gespecialiseerde forum “industry.automation.maintenance” in hal 5 het vermelden waard.

Tot de thema’s van het gespecialiseerde forum, dat onder andere lezingen van Wago Kontakttechnik, Weidmüller, Schneider Electric en aisys aanbiedt, behoren Predictive Maintenance, Monitoring en Industrial Analytics en productie- en procesautomatisering.

Voor onderhoudstechnici staat Maintenance helemaal bovenaan op de agenda. Door middel van Cloud-communicatie is een continue installatiemonitoring mogelijk, onafhankelijk van de locatie. Zo kunnen technici optimale beschikbaarheden van productie-installaties garanderen, zonder daarbij ter plaatse aanwezig te moeten zijn.

De machinegegevens die uit de processen worden gewonnen, vormen de basis voor een vooruitziend onderhoud. De analyse van deze gegevensvolumes is alleen mogelijk met intelligente algoritmes. In het forum industry.automation.maintenance worden verschillende benaderingswijzen getoond om deze uitdagingen aan te gaan.

Een ander centraal thema in het gespecialiseerde industrieforum zijn de actuele trends in de automatiseringstechniek. Niet alleen de productie-, maar ook de bestelprocessen worden in toenemende mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De lezingen voeren mogelijkheden aan om continuïteit en gegevenstransparantie langs de volledige waardeketen te realiseren. Zo kunnen onnodige inspanningen worden vermeden en daardoor tijd en kosten worden bespaard.

Energietechniek krijgt een eigen gespecialiseerd forum
Met het eveneens in hal 5 ondergebrachte forum “energy.solution.control.” krijgt het thema energietechniek voor het eerst een eigen platform voor kennisoverdracht en professionele uitwisseling. De lezingen behandelen hier onder andere thema’s zoals energieverdeling, Smart Grid, netwerk- en controletechniek en schakelkastbouw.

Op 13.02.2019 van tien tot twaalf uur staat het thema schakelkastbouw centraal. De lezingen, onder andere van Schneider Electric en Rittal, zullen enerzijds gewijd zijn aan de digitalisering en hogere efficiëntie in de schakelkastbouw en anderzijds aan de huidige en toekomstige nood aan een energieverdeling 4.0, rekening houdend met de nieuwe technische toepassingsregels. Ook het thema software mag niet ontbreken, aangezien software vandaag absoluut noodzakelijk is voor de planning en het ontwerp en voor de engineering van energie-schakelaarcombinaties.

In hal 5 zijn op de beurs elektrotechnik de gerenommeerde fabrikanten van meet- en controletechniek vertegenwoordigd. Hierop aansluitend is het centrale thema „Meten & Controleren” in het kader van het forum “energy.solution.control.” gericht op de nieuwste ontwikkelingen in dit domein, onder andere met lezingen van experts van de bedrijven GMC-I, Metrel, Fluke, HT Instruments en Hellermann Tyton.

Hier gaat het bijvoorbeeld om de veiligheidstechnische controles van elektrische installaties en elektrische bedrijfsmiddelen volgens de Duitse bedrijfsveiligheidsverordening en volgens DGUV-voorschrift 3. Naast de veiligheidstechnische controles van energie-schakelaarcombinaties staat ook de controle van de warmteafvoer centraal. Zo maakt thermografie het mogelijk om een exact warmtebeeld van een energieverdeling met betrekking tot mogelijke zwakke punten te leveren. <<

Op de website vindt u meer informatie:
www.messe-elektrotechnik.de/nl/elektrotechnik


Over de beurs elektrotechnik:
De beurs elektrotechnik vindt om de twee jaar plaats in het beursgebouw Messe Dortmund. Ze vormt de toekomstgerichte handelsbeurs voor de sector en creëert een aantrekkelijke marktplaats voor fabrikanten, handelaars, dienstverleners en gebruikers en ook voor onderzoek en ontwikkeling. Ongeveer 400 exposanten zullen in vijf beurshallen het volledige brancheaanbod voorstellen aan de ongeveer 21.000 professionals uit ambacht en industrie. Daardoor is de beurs elektrotechnik een van de belangrijkste handelsbeurzen voor de thema’s industrie-, gebouw-, energie- en lichttechniek in Duitsland. <<


<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners