BASF stapt uit joint-venture met Avantium

BASF heeft Avantium laten weten dat het vanaf 15 januari 2019 uit hun gezamenlijke Synvina-joint venture stapt. De voorwaarden voor deze exit worden nog volop besproken.

Trefwoorden: #Avantium, #BASF, #joint-venture, #polymeer polyethyleenfuranoaat, #Synvina, #YXY-technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: Synvina )

ENGINEERINGNET.BE - Na de exit van BASF verwerft Avantium hun aandelenbelang in de joint venture. Synvina zal zijn activiteiten voortzetten als een volledig door Avantium beheerd bedrijf.

Door deze transactie keren ook de YXY-technologie, de knowhow en de mensen terug naar die laatste. Hierdoor kan het bedrijf alternatieve routes volgen voor het commercialiseren van de technologie.

Tom van Aken, CEO van Avantium: "We blijven volledig overtuigd van onze YXY-technologie en de unieke eigenschappen van PEF. Dit wordt bevestigd door een hoge marktrente en bestaande partnerschappen. We kijken uit naar voortzetting van het werk om het volledige potentieel te bereiken PEF.

Synvina werd in 2016 opgericht om de YXY-technologie te commercialiseren. Deze technologie zet op plantaardige basis suiker op basis van suiker om in FDCA en kunststoffen, zoals het nieuwe polymeer polyethyleenfuranoaat (PEF).