Sogepa en EDF Luminus richten de Demainvest op

Demainvest zal actief zijn in de ontwikkeling, de bouw en de uitbating van projecten op het vlak van energie-efficiëntie, energie­bevoor­rading en de productie van energie en warmte.

Trefwoorden: #Demainvest, #EDF Luminus, #energie, #energie-efficiëntie, #investeringsfonds, #Sogepa, #Wallonië, #windenergie, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De Waalse Regering heeft Sogepa (Société publique wallonne de Gestion et de Participations) 20 miljoen euro toegekend in het kader van het “Kyotofonds” om projecten omtrent energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te ontwikkelen voor de bedrijven in haar portefeuille.

Om haar bedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk en energiefactuur te verkleinen, deed Sogepa een beroep doen op EDF Luminus, waarbij ze Demainvest opgericht hebben, met als doel de ontwikkeling, de bouw en de uitbating van projecten op het vlak van energie-efficiëntie, energiebevoorrading en de productie van energie en warmte.

Demainvest zal projecten leiden die gericht zijn op energiebesparing, zonne-energie of windenergie voor de bedrijven die Sogepa in haar portefeuille heeft.

Op het vlak van energiebesparing biedt het nieuwe bedrijf geïntegreerde oplossingen aan, gaande van de isolatie van gebouwen, de verbetering van industriële installaties en de HVAC uitrusting. Hiervoor lopen momenteel al verschillende studies.