Microsoft lanceert ‘DigiKids’ als promotie voor STEM

Microsoft lanceert ‘DigiKids’, een nieuw initiatief om kinderen digitale vaardigheden aan te leren en hen op jonge leeftijd te inspireren om een wetenschappelijke opleiding te kiezen.

Trefwoorden: #Artificiële Intelligentie, #Digikids, #Microsoft, #Minecraft, #opleiding, #STEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: Microsoft )

ENGINEERINGNET.BE - DigiKids is een initiatief van Microsoft om 10.000 kinderen van Belgische scholen basisprincipes over artificiële intelligentie en coderen aan te leren.

Didier Ongena, General Manager van Microsoft België en Luxemburg:“Creativiteit, samenwerking en coderen zijn drie essentiële vaardigheden die kinderen helpen om zich optimaal voor te bereiden op de toekomst. Daarom dat we dit initiatief lanceren. We willen bepaalde percepties over wetenschap veranderen, het enthousiasme bij jongeren aanwakkeren en hen aanmoedigen om een STEM-richting te kiezen.”

Microsoft BeLux zal zelf elke vrijdag van het schooljaar een DigiKids-les organiseren in zijn nieuwe thuishaven op de luchthaven van Zaventem. Daartoe heeft het speciaal een leslokaal ingericht. Het bedrijf zal er jaarlijks zo’n 2.000 leerlingen ontvangen. En ook van hun leerkrachten wordt verwacht dat ze actief aan de sessies deelnemen zodat zij op hun beurt op school Digikids kunnen onderwijzen.

Daarnaast rekent het op zijn partners om nog eens 8.000 kinderen per jaar les te geven. De luchthaven van Zaventem moet een hub voor digitale vaardigheden en een bron van inspiratie voor de jongste generatie en de onderwijsbranche worden.

De DigiKids-lessen zijn er voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar. In deze leeftijdscategorie krijgen kinderen interesse voor technologie en wetenschappen, maar volgens intern onderzoek haken ze (met name meisjes) vaak alsnog af bij gebrek aan praktische ervaring en inspiratie, en ook door een bepaalde sociale druk.

De leerlingen hoeven geen ervaring met coderen te hebben. Naast coderen en Artificiële Intelligentie zal ook aandacht geschonken worden aan een veilig gebruik van het internet.