4.000 kWh groene energie voor Corda Campus

Op de Hasseltse Corda Campus werd onlangs een Smartflower in gebruik genomen. Dat is een zes meter hoge bloem met twaalf zonnepanelen, als bloembladeren die gaan bewegen als de zon opkomt.

Trefwoorden: #Corda Campus, #EDF Luminus, #groene energie, #Luminus, #zonne-energie, #zonnebloem

Lees verder

Nieuws

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De Smartflower (een ontwikkeling van Luminus) is geïnspireerd op zonnebloemen, die een maximale hoeveelheid energie verzamelen door met de zon mee te draaien. Zodra de zon opkomt, bloeit de smartflower open en richt ze zich automatisch naar de zon.

Er wordt onmiddellijk elektriciteit geproduceerd dankzij haar twaalf bloemblaadjes die de fotovoltaïsche cellen bevatten. Dit moet jaarlijks 4.000 kWh aan groene energie opleveren.

Henri Buenen, CCO van Luminus: “Sensibilisering voor het belang van groene energie is essentieel voor het voortbestaan van onze planeet. Een Smartflower trekt meer aandacht dan klassieke zonnepanelen. Het is dan ook een efficiënt middel om klanten, leveranciers en werknemers op de Corda Campus te tonen dat actie nodig is.”

Op Corda Campus werken momenteel 3.300 mensen in 220 bedrijven. Tegen 2020 zullen dat er maar liefst 5.000 in 250 bedrijven zijn. Omdat de focus van Corda Campus gericht is op innovatie en technologie, past dit project op de Hasseltse technologiecampus.