Universiteit Antwerpen en Randstad Young Talents slaan handen in elkaar

Via dit partnershap wil de UAntwerpen zijn ingenieurs klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Het is voor starters op de arbeidsmarkt niet altijd eenvoudig voor een job te kiezen die bij hen past.

Trefwoorden: #bijbaan, #ingenieur, #Randstad Young Professionals, #studenten, #UAntwerpen

Lees verder

HR

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Randstad Young Talents ontstond in 2012 in cocreatie met de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.

Sindsdien kent deze unieke aanpak een enorme groei en zijn er maar liefst 22 partnerships afgesloten met verscheidene onderwijsinstellingen, waaronder nu ook de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen.

Senior consultant Anja Mentens van Randstad: “Wij willen derde bachelor- en masterstudenten individueel coachen bij hun eerste stappen in de richting van de arbeidsmarkt. We willen de studenten wegwijs maken op die arbeidsmarkt, zodat ze zelf kunnen kiezen voor de juiste sector of het juiste bedrijf.”

Daarnaast worden ook studierelevante bijbanen aangeboden, studentenjobs in lijn met hun studies. Bram, masterstudent industriële wetenschappen elektromechanica, getuigt: “Ik kreeg de kans mee te werken aan het P&I updateproject bij een bedrijf in de haven van Antwerpen. Ik inspecteerde het tankpark, bracht wijzigingen aan op technische tekeningen en deed de verdere administratieve opvolging. Een super ervaring!”

Dat de studenten enthousiast zijn, spreekt ook uit de cijfers: inmiddels werden er meer dan 50 studierelevante bijbanen gecreëerd voor deze groep technische studenten. Voor de faculteit past de samenwerking met Randstad Young Talents in de facultaire visie op studentenbegeleiding.