Groene lening van 160 miljoen euro voor ORES

ORES sloot onlangs een groene lening van 160 miljoen euro af bij BNP Paribas Fortis. Hiermee zullen een aantal groene projecten geheel of gedeeltelijk gefinancierd worden.

Trefwoorden: #BNP Paribas Fortis, #duurzaamheid, #energie-efficiëntie, #groene lening, #hernieuwbare energie, #ORES, #vervoer, #Wallonië

Lees verder

Techniek

( Foto: ORES )

ENGINEERINGNET.BE - ORES (beheerder van elektriciteits- en aardgasdistributienetten en van de gemeentelijke openbare verlichting in Wallonië) heeft, in samenwerking met BNP Paribas Fortis, een ‘Green Financing Framework’ opgezet.

Dit is een kader voor groene financiering in de vorm van een bankkrediet of obligatie-uitgifte (Green Loan/Bond). Dat kader respecteert de internationale referentiesystemen voor deze materie (de LMA Green Loan Principles en de ICMA Green Bond Principles).

De ‘Second Party Opinion’ van Vigeo Eiris, een onafhankelijk internationaal bureau voor ESG-onderzoek en -diensten (environmental, social en governance), bevestigde de inachtneming van die referentiesystemen.

Op basis van dat ‘Green Financing Framework’ ging ORES zijn eerste groene lening aan bij BNP Paribas Fortis, voor een bedrag van 160 miljoen euro. Daarmee maakt het als eerste Waals bedrijf en als eerste onderneming uit de Belgische energiedistributiesector gebruik van een dergelijke groene bankfinanciering.

In de drie jaar na de fondsenopneming zal het bedrijf projecten met een milieu-impact totaal of gedeeltelijk financieren of herfinancieren, in drie categorieën: hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en eigen transportmiddelen.