Haventarieven North Sea Port voor 2019 stijgen

North Sea Port meldt dat het de havengelden in 2019 zal optrekken. De stijging voor Vlissingen en Terneuzen werd vastgelegd op 1,2%, terwijl dat voor Gent 1,8% is.

Trefwoorden: #binnenvaart, #Gent, #havengelden, #logistiek, #North Sea Port, #Terneuzen, #Vlissingen, #zeevaart

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - North Sea Port maakt zich ook sterk dat deze stijging beperkt is en dat deze ongeveer 25% lager liggen dan de verwachte inflatie.

Schepen die in North Sea Port in één reis zowel het Zeeuwse als het Gentse deel aandoen, hebben vanaf 2019 recht op 50% korting. Tot nu toe dienden ze daarvoor tweemaal te betalen. Daarnaast kunnen zeeschepen en binnenvaartschepen die voldoen aan bepaalde milieuvereisten en veiligheidsnormen, ook in 2019 nog genieten van kortingen.

Elk zeeschip of binnenvaartschip dat aanmeert in North Sea Port, haveninfrastructuur of dienstverlening gebruikt (zoals walstroom, drinkwater, steigers) dient aan het havenbedrijf havengelden te betalen. Met deze inkomsten wordt de toegankelijkheid van de haven vergroot en wordt er infrastructuur aangelegd en onderhouden.

Momenteel gelden er voor het Zeeuwse en het Gentse deel van het havengebied afzonderlijke tariefreglementen. De bedoeling is om vanaf 2021 voor het hele grensoverschrijdende gebied één enkel tariefreglement te hanteren.