Flanders Make en Sirris openen industrie 4.0 labo’s (+fotoreportage)

Vandaag werden de gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur van Flanders Make en Sirris in Leuven officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Philippe Muyters.

Trefwoorden: #digitalisering, #Flanders Make, #industry 4.0, #labo, #onderzoek, #ontwikkeling, #Philippe Muyters, #Sirris, #Urbain Van Deurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee kan de Vlaamse industrie nog beter ondersteund worden bij de innovatie en de digitale transformatie, die nodig is om mee op de trein te springen van Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie die nu volop plaatsvindt.

Dirk Torfs, CEO van Flanders Make: “Wij bouwen in Leuven ons competentiecentrum voor machinebouw verder uit. We helpen hoogtechnologische bedrijven om - via o.a. toepassing van artificiële intelligentie - slimme, autonome machines te realiseren die producten op maat kunnen maken aan de kost van serieproductie. We laten ook vele andere grote en kleine bedrijven met een hart voor innovatie mee de vruchten plukken van ons toponderzoek, en helpen de brede industrie om te digitaliseren en internationaal competitief te blijven.”

Enkele highlights van de infrastructuur bij Flanders Make zijn een nieuwe generatie 3D printer, een labo voor onderzoek naar het inzetten van drones voor inspectie en transport in fabrieken, een zelfrijdende tractor voor onderzoek naar autonoom rijdende terreinvoertuigen en een labo voor de optimalisatie van machine-aandrijvingen.

Herman Derache, Algemeen Directeur van Sirris: “Sirris zal in deze nieuwe hoogtechnologische site in Leuven onder meer zijn knowhow verder opschalen om grote groepen bedrijven te ondersteunen om hun producten en fabrieken futureproof te maken. Onze technologie experts bieden bedrijven, waaronder vele KMO’s, hulp om de juiste technologische keuzes te maken en praktische ondersteuning om nieuwe technologieën succesvol te implementeren in hun nieuwe producten en processen.”

Bij Sirris vinden bedrijven onder andere steun voor de ontwikkeling van slimme, geconnecteerde producten en voor lichte, maar zeer sterke producten uit composietmaterialen. Er is ook een robotcel beschikbaar, die de sterktes van een industriële robot illustreert in de productie van kleine reeksen en in complexe en klantspecifieke producten.