• 03/12/2018

Rockwell Automation en PTC versnellen digitale transformatie

FactoryTalk InnovationSuite, powered by PTC, versnelt de uitvoering van strategieën voor digitale transformatie door vereenvoudiging van complexe industriële processen.

Trefwoorden: #digitale transformatie, #FactoryTalk, #FactoryTalk InnovationSuite, #industriële processen, #PTC, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe softwareoplossing helpt industriële bedrijven bij het optimaliseren van hun processen en het opvoeren van de productiviteit door besluitvormers verbeterde data en inzichten aan te reiken. FactoryTalk InnovationSuite, powered by PTC biedt gebruikers volledig inzicht in hun processen en de status van systemen op basis van een centrale bron van informatie.

De gezamenlijke oplossing vertegenwoordigt de eerste integratie van de technologie van Rockwell Automation en PTC sinds de aankondiging van de strategische samenwerking in juni.

FactoryTalk InnovationSuite, powered by PTC brengt verbeterde connectiviteit naar operationele technologie (OT) op de fabrieksvloer en biedt ingebouwde ondersteuning voor snelle, schaalbare en veilige verbindingen met de meest gebruikte industriële apparatuur. In combinatie met data van IT-applicaties en -systemen kunnen besluitvormers een volledige digitale weergave van hun industriële apparatuur, productielijnen en bedrijfsbrede faciliteiten inzien.

“Onze oplossing is als geen andere in staat om bedrijven te helpen om voordeel te halen uit het IIoT met een combinatie van branche-expertise, technologie en professionals op de fabrieksvloer”, zegt John Genovesi, de nieuwe senior vice-president van de Enterprise Accounts & Software-divisie van Rockwell Automation.

“We combineren de innovatieve oplossingen van PTC en de toonaangevende mogelijkheden voor gegevensanalyse en Manufacturing Operations Management (MOM) van Rockwell Automation in een unieke oplossing voor de industriële sector.”

“We leggen de lat een stuk hoger wat betreft de inzet van geavanceerde technologie in industriële omgevingen”, zegt Catherine Knicker, hoofd Strategic Alliances bij PTC. “Fabrikanten hebben oog voor de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie, maar bij de toepassing daarvan blijven ze vasthouden aan processen die zijn ontwikkeld voor een verouderd bedrijfsmodel.

Deze gebundelde oplossing helpt organisaties om de time-to-value te verkorten en de grenzen binnen hun organisaties te slechten met een uitgebreide benadering van operationele informatievoorziening.”

De gezamenlijke oplossing bestaat uit het FactoryTalk Analytics- en MOM-platform van Rockwell Automation en het Industrial IoT-platform ThingWorx (met industriële connectiviteitsoplossingen van Kepwareâ) en de augmented reality-oplossing Vuforia van PTC. Belangrijke functies en voordelen van de nieuwe oplossing zijn:

  • Intuïtieve user interfaces die gebruikers op basis van hun specifieke rol inzicht geven in processen door het combineren van data uit diverse IT- en OT-bronnen. Zo kan een operationeel beheerder de prestaties van een of meer installaties raadplegen alvorens onderzoek te doen naar de prestaties van specifieke apparatuur of factoren die van invloed zijn op de OEE.
  • Geavanceerde, geautomatiseerde analyses van IT- en OT-bronnen die enorme hoeveelheden ruwe data omzetten in praktisch inzetbare informatie. Aan de hand hiervan kunnen gebruikers de prestaties verbeteren en downtime terugdringen. De oplossing maakt gebruik van krachtige kunstmatige intelligentie voor het vereenvoudigen van complexe analyseprocessen. Dit maakt het mogelijk om proactief op problemen te reageren voordat die in kritieke storingen resulteren.
  • Augmented reality (AR) biedt efficiëntere en effectievere methoden om digitale informatie aanschouwelijk te maken in de fysieke wereld. AR draagt onder meer bij aan efficiëntere training en uitgebreidere kennisuitwisseling. Zo stelt de gecombineerde oplossing de onderhoudsafdeling in staat om digitale werkinstructies te raadplegen in combinatie met real-time prestatiegegevens en informatie over de onderhoudsgeschiedenis. Technici kunnen daarmee betere diagnoses stellen en problemen met apparatuur al bij hun eerste bezoek verhelpen.

Meer informatie over de samenwerking tussen Rockwell Automation en PTC is beschikbaar op FactoryTalkInnovationSuite.com.


 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.